Gratis løbeprogam til studerende

Løb er én af de mest effektive former for konditionstræning. Det er nemt at gå til, især med et løbebånd og kan laves hvor som helst og når som helst, og det kræver ikke nogen særlig instruktion at løbe (i modsætning til eksempelvis at lære at spille tennis eller at danse zumba). Godt begyndt er halv fuldendt, som et gammelt ordsprog siger. Og det er så ganske rigtigt, også når det kommer til løbetræning. Er du for ambitiøs i forhold til din form, er risikoen for smerter og skader stor, og risikoen for, at du hurtigt giver op igen, er langt større, end hvis du planlægger en god start. Som nybegynder er det fristende bare at snøre skoene på fødderne og drøne derudad, men inden man går i gang med træningen, er det en fordel, at du sikrer sig, at du har de helt basale ting på plads.

Udstyr er vigtigt

Når du begynder at løbe er det utrolig vigtigt du har det rigtige udstyr, da dette hurtigt kan blive hindring for at du kommer afsted. Det er selvfølgelig vigtigt at du have et par rigtige gode løbesko, et par dårlige løbesko vil hurtigt give dig ondt i ryggen og smerter i ben og fødder. Udover løbesko er det vigtigt du har noget sportstøj til alt slagsvejr, præcis på samme måde som skoene, må dit udstyr aldrig være en hindring for at du kommer afsted, for så bliver det det. Den sidste ting der er vigtig er en Yogamåtte eller træningsmåtte, kært barn har mange navne. Men sådan en måtte er vigtig når du skal strække ud efter din træning, så du ikke får alt for ømme muskler.

Brug et løbeprogram som motivation

At løbe efter et løbeprogram giver mange fordele: man føler sig mere forpligtet med et løbeprogram, et løbeprogram gør at man rent faktisk løber, og løbeprogrammet ændrer sig hele tiden, så ens grænser bliver også rykket takket være løbeprogrammet. For at kunne følge dit løbeporgram optimalt kan det være en god ide med et pulsur, eller andet sportsur, så du kan følge den angive tid i det valgte løbeprogram.

Løbeprogram begynder: UGE 1 og 2

3 gange ugentlig (fx mandag, onsdag og fredag).

4 min. gang og 1 min. løb. Det gentages 5 gange, så den samlede træningstid kommer op på 25 minutter.

Løbeprogram begynder: UGE 3 og 4:

3 gange ugentlig

3 min. gang og 2 min. løb. Det gentages 5 gange, så den samlede træningstid kommer op på 25 minutter.

Løbeprogram begynder: UGE 5 og 6:

3 gange ugentlig

2 min. gang og 3 min. løb. Det gentages 5 gange, så den samlede træningstid kommer op på 25 minutter.

Løbeprogram begynder: UGE 7 og 8:

3 gange ugenligt

1 min. gang og 4 min. løb. Dette gentages 5 gange, så den samlede træningstid kommer op på 25 min.

Løbeprogram begynder: UGE 9 og 10:

3 gange ugentlig

25 min. løb