Gode tips til dig der overvejer at studere i Norge

Gode tips til dig der overvejer at studere i Norge

Der er utallige gode grunde til, hvorfor Norge bør være i overvejelserne i forhold til at tage et semester i udlandet. Det fantastiske naboland, er nemlig et vaskeægte paradis for naturelskere, med et hav af spændende aktiviteter og muligheder. Norge er desuden et rigtigt godt sted at være studerende i og der findes mange uddannelsesmuligheder. Læs med her.

Hvad skal du vide om at studere i Norge

Som dansker er det forholdsvist nemt at komme til at studere i Norge, dog er der nogle adgangskrav som er relevante at læse op på. Du kan eksempelvis tage et semester eller tage en videregående uddannelse i landet. Som dansk statsborger skal du heller ikke søge visum, da du er statsborger i Norden. Det betyder også at du typisk kan tage sin SU med sig, dog er der også regler gældende der som du skal læse op på.

Hvad med boligsituationen?

Det er muligt at leje en bolig eller værelse privat i Norge under din studietid. Hvis du har mange ting kan du overveje et værelse, men også leje et minilager. Du kan f.eks. finde et stort udvalg af norske minilager via linket. Hvis du skal studere i de større byer i Norge skal du dog være opmærksom på, at boligpriserne er høje.

Mange unge vælger derfor også at have et job ved siden af studierne i landet. Dette kan du sagtens få uden at søge om arbejdsvisum, hvis du er dansk statsborger. Husk dog at passe på med hvor meget du tjener i forhold til, hvad du får i SU.

Leveomkostningerne

Norge er ikke det billigste land at leve i, det er du nok bekendt med. Leveomkostningerne som studerende, er højere end herhjemme. I Norge er det særligt byerne Oslo, Bergen og Trondheim, der topper i forhold til leveomkostninger.

Både bolig, men også fødevarer er forholdsvist dyrere end i Danmark, dog er lønningerne også højere. Som studerende kan det derfor være en fordel at lede efter et værelse til leje, hvis man vil spare lidt på bolig omkostningerne.

Sygesikring i Norge

I Norge, skal du ikke bekymre dig omkring sygesikring, hvis du flytter dertil som dansk statsborger. Du har nemlig samme rettigheder, som derboende.

Et hav af gode grunde til at studere i Norge

På grund af det nordiske samarbejde mellem de indblandede lande, er der rig mulighed for at opleve en anden kultur i et andet land, gennem et semester. Norge er flere gange kåret som værende ét af de smukkeste lande i verden.

Der er der er rig mulighed for at stå på ski/snowboard om vinteren, opleve den dramatiske natur og nyde den skandinaviske vibe i Oslo. Én ting er helt sikkert, du kommer ikke til at kede dig på noget tidspunkt, uanset hvornår du starter et semester i Norge.

Vil du vide mere?

Der kan stadig være meget usikkerhed forbundet med at studere i udlandet også i forhold til anerkendelse af uddannelse. Du kan dog finde masser af hjælpsomt information på nettet, så du er dækket ind.