Gode råd til din første skiferie

Gode råd til din første skiferie

Planlægger du at stå på ski for første gang, er der en række ting, du skal vide og kende til inden, du tager afsted. Når du skal stå på ski, er det vigtigt at planlægge så meget som muligt på forhånd, så du får en endnu federe oplevelse. Vi har derfor lavet en guide til dig, der skal på skiferie første gang.

 

Vælg, den rigtige destination

Det altafgørende, når du skal på skiferie, er, at du vælger det helt rette sted at tage hen, og der er mange populære destinationer i Europa. Først skal du finde ud af, hvilken ski-destination, der passer til dig. Skal du afsted med din familie, er det oftest Østrig, du skal tage til, da der er flere danske skiskoler med stor erfaring. Skal du på skiferie med dine venner, og har du et behov for at komme afsted men en masse andre unge, er det Val Thorens i Frankrig, du skal vælge. Her er priserne også mindre end andre steder, fordi man oftest tager flere afsted sammen og også bor sammen.
Norden er også en populær destination hos danskerne, og ønsker du ikke at rejse så langt væk fra hjemmefra, er en skiferie i Sverige eller i Norge et sikkert valg, hvor områder som Lindvallen, Isaberg, Hemsedal og Trysil er særligt populære.

 

Det helt rigtige skiudstyr

Når du skal på skiferie er det vigtigt at have skiudstyret i orden, så du får mest muligt ud af din skiferie. Det kan være en dyr fornøjelse at være skiklar, men der er flere måder hvorpå, du kan spare penge.
Det, som du selv skal sørge for er at købe skibriller, skihandsker, skiundertøj, skijakke og skibukser. Kender du nogle, der allerede har været på skiferie, kan du evt. låne ovenstående af dem, da det ellers godt kan løbe op i et par tusind kroner. Et godt råd er, at du har flere lag på, som både er vand- og vindafvisende og noget, som isolerer, så du kan holde varmen.
Ski, skistøvler og skistave kan du leje på det skisportssted, som du har valgt, hvilket du kan leje hjemmefra.

 

Dét skal du vide om pisterne

Når du skal stå på ski, er der 4 forskellige pister, der har hver sin farve. Farverne afhænger dog af, hvilket land du er i, men overordnet set kategoriseres det efter følgende måde:
Grøn pist: Begynderbakke
Blå pist: Øvet begynderbakke
Rød pist: Øvede skiløbere
Sort pist: Meget øvede skiløbere
Med tiden finder du ud af, hvilken pist, der passer til netop dit niveau, og på kort tid vil du kunne mærke, at du bliver bedre og bedre.

Med denne guide har vi gjort det lettere for dig, der skal planlægge sin skiferie for første gang, og det bliver næppe din sidste gang.