Fra studie til egen virksomhed

Fra studie til egen virksomhed

Drømmer du om at blive en vaskeægte iværksætter? Eller vil du bare gerne være din egen chef? Iværksætteri stormer frem i disse tider. Så hvis du går og drømmer om at starte din egen virksomhed, er det bare med at kaste dig ud i det - der er dog nogle ting, du bør være opmærksom på, når du skal i gang med din egen virksomhed. 

Det er ikke nemt at starte sin egen virksomhed. Der er som regel stor konkurrence i forvejen - så derfor er det vigtigt, at du er skarp fra starten. 

Hvordan, kan du blive klogere på herunder. 

Find en niche 

Som nyopstartet virksomhed kan det være fristende at brede sine vinger over en bred kam for at ramme så mange kundegrupper som muligt. Men, det kan komme til at spænde ben for dig i sidste ende, simpelthen fordi du kommer til at skulle gabe over en for stor mundfuld. Koncentrer dig i stedet om at finde en niche, som du kan blive helt skarp på og være den bedste til i branchen - for så kommer kunderne også helt automatisk. 

Hav fokus på SEO 

Online synlighed er alfa og omega for, at du kommer godt fra start med din virksomhed, og at du bliver ved med at få henvendelser. Især lokal SEO kan hjælpe dig godt i gang til at starte med, da konkurrencen kan være noget lavere sammenlignet med nationale søgninger. 

Da SEO er en langsigtet strategi, er det en god ide at sætte i gang, inden du satser hele butikken på din egen virksomhed, så du begynder at mærke resultater, når du er klar til at sætte i gang på fuld blus. 

Vær synlig på sociale medier 

Har du ikke de store midler at gøre med i forhold til markedsføring, er sociale medier et rigtig godt udgangspunkt for at sprede dine budskaber. Der findes enormt mange iværksætter- og reklamegrupper, som du kan gøre brug af til at finde og få kunder på. Ofte kræver det blot lidt kreativitet for at skille sig ud og blive lagt mærke til. 

Hav også gerne både en Facebookside og en LinkedIn-profil til din virksomhed, da det kan være et godt sted at sluse kunder ind på. Det viser også, at du er en seriøs og aktiv forretning. 

Gør brug af netværk 

Et godt netværk er bestemt ikke noget at kimse af, da det kan gøre en kæmpe forskel for din forretning. Det kan give dig nogle mennesker at støtte dig op ad, når der kommer udfordringer i din forretning. Men, det kan også give dig kunder, fordi nogle i netværket enten har brug for dine kompetencer eller kender til andre, der har. Det er en rigtig god måde at starte sin virksomhed på. 

Med disse få men rigtig gode og nyttige tips, bør du komme godt fra start med din virksomhed, når du er færdig med at studere. Det kræver hårdt arbejde og viljestyrke - men har du det, skal det nok blive en stor succes!