Fra generation til generation

Fra generation til generation

Tiderne skifter hele tiden. Vi ændre holdninger, vi får ny stil, vi skifter smartphonen ud med en ny osv. Og selv om mange af os nok ser os selv som selvstændige individer, så kan det ikke undgås at vi påvirkes af vores omgivelser. Og vi påvirkes i den grad af vores generation, og den tid vi vokser op i.

 

Den teknologiske generation overtager

Vi er i det 21. århundrede og uanset generation, er vi stort set alle sammen afhængige af teknologien. I dag er størstedelen påkrævet at have en e-boks, så du kan nærmest ikke leve uden en computer. Alle render efterhånden rundt med en smartphone i hånden og en laptop under armen, MobilePay har nærmest udkonkurreret kontanterne, og du behøver ikke engang at forlade din sofa for at handle dagligvare ind. Men sådan har det selvfølelig ikke altid været, med mindre du er fra generation Z (født 1995-2010), så er det mere eller mindre det du kender til. I ”de gode gamle dage” var der drejetelefoner, sort-hvid tv og det meste foregik med pen og papir (nu er vi nok lidt langt tilbage i tiden, men det er ikke desto mindre sandt). I dag har vi musik på telefonen eller iPods, eller andre små apparater til at komme i lommen. Hvis vi ser på generation X (født 1965-1979), så er det en helt anden teknik vi skal have fat i; nemlig walkman og kassettebånd. Og den gang var det jo det nyeste af det nyeste. Nu er denne generation mere eller mindre med på noderne med Smart-Tv, Spotify og avancerede højtaler systemer, men det er noget helt andet end det de voksede op med.

 

Ændringerne fortsætter

I gamle dage skulle man ned i banken, både for at hæve penge og sætter penge ind på sin såkaldte bankbog. I dag kan man frit hæve penge i de automater man nærmest ser på hvert et gadehjørne, og en pengeoverførsel er overstået med få klik på computeren. Du kan nemt skaffe lige det du skal bruge. Du behøver ikke tage ned i banken for at spørge en rådgiver om hjælp, da du bare kan ringe til kundeservice. Du skal ikke igennem en længere, dyr brevkorrespondance for at få en advokat, da du bare sender en mail med dine problemer, og snart får du lige den juridiske rådgivning du mangler. Og det stopper ikke her – ændringerne fortsætter. Så længe vi lever vil vi altid prøve at forbedre vores situation. Hvis du tager en tur tilbage i tiden og ser på de forskellige generationer, så ser du hvordan tiden har påvirket dem. Der er jo selvfølgelig forskel på om man er barn af efterkrigstiden eller om man er 00´barn med fuld fart frem. Hvordan den nyeste generation tager sig ud i fremtiden, er stadig ikke til at vide.