Fordele ved at droppe tørretumbleren

Fordele ved at droppe tørretumbleren

Som studerende leder du sikkert efter løsninger, som kan gøre dit liv nemmere. Men disse løsninger er ikke altid de smarteste i forhold til andre aspekter i dit liv. I denne artikel kan du læse om fordelen ved at tørre dit tøj på et tørrestativ fremfor tørretumbleren.

 

Spar penge

En familie på to voksne og to børn kan spare op til 1.500 kroner om året på at hænge deres vasketøj til tørre, fremfor at tørre det i en tørretumbler. Som studerende bor du højst sandsynligt til leje, og hvis du er heldig, så har du mulighed for at vaske tøj i en fælles maskine. Det kan være, at der også er en tørretumbler. Priserne på at bruge sådan en kan variere fra udlejer til udlejer, men gennemsnitsprisen ligger cirka på 18 kroner. Det vil sige, at hvis du tørrer tøj en gang om ugen, kommer det til at koste lige under 1000 kroner årligt. Vil du ikke hellere bruge de penge i fredagsbaren?

 

Bliv en vaskeægte klimatosse

Det kan være, at du allerede tager aktive valg om at skåne miljøet. Måske køber du økologisk, eller måske har du skåret ned på dit kødforbrug. Det kan også være, at du er en rigtig ildsjæl og har droppet at flyve på ferie denne sommer, og du derfor tager afsted med tog eller bus. Uanset i hvilket omfang du har taget stilling til hele klimadebatten, kan du sagtens tørre dit tøj på et tørrestativ. Det må være en af de nemmeste ændringer i forhold til klimaet. En familie bestående af to voksne og to børn vil kunne spare 380 kilo CO2 om året. Din besparelse vil være lidt mindre, men alt tæller i det store billede.

 

Spar flere penge

Når du vil hænge dit vasketøj op udenfor, kommer tøjet til at dufte langt bedre, end det ville i en tørretumbler. Det kommer også til at fremstå mere friskt. Derfor har du ikke brug for vaskemiddel med parfume i. Du har heller ikke behov for skyllemiddel for at få dit vasketøj til at fremstå endnu mere friskt. Sådan fik du lige tjent lidt flere penge ind til sjove stunder med dine medstuderende.