Fordele og ulemper ved bærbare gamingcomputere

Fordele og ulemper ved bærbare gamingcomputere

Hvis du er vild med at game, skal du selvfølgelig have en ordentlig maskine. En del foretrækker spillekonsoller som Playstation og Xbox, mens størstedelen sværger til en computer. Men skal du så vælge en stationær pc eller en bærbar gaming laptop? Det forsøger vi at gøre dig klogere på her.

 

Størrelsen

Fordel: Bærbare gaming laptops har selvfølgelig den klare fordel at de, ja, du har gættet det, er bærbare. Dette er det klart største selling point og grund til, at man køber den. Det betyder, at de er nemme at flytte rundt med og også kan fungere som en dagligdagscomputer til studiet eller arbejdet. Det betyder også, at du hurtigt og nemt kan have din computer med, hvis du for eksempel skal over og game hos dine venner. Dette er meget besværligt med en stationær og kræver typisk, at du har en bil.

 

Ulempe: Når den bærbare er så nem at flytte rundt med, betyder det selvfølgelig også, at der er sparet andre steder. Det er tit de indvendige komponenter, der skal laves noget mindre og uden så meget kraft. Derfor er bærbare gaming computere typisk ikke ligeså kraftfulde som deres stationære storebrødre.

 

Customization

Ulempe: Med en bærbar får du typisk det der er. Her er normalt ikke mulighed for selv at bygge til eller tilføje egne komponenter og udstyr. Derfor er levetiden på en bærbar typisk heller ikke så lang, som på en stationær. Det er nemlig svært at udskifte gamle eller slidte dele. På en stationær er den bygget til, at du kan udskifte hukommelse og så videre. Bærbare kommer også med integreret tastatur, og det er selvfølgelig muligt, at sætte dit eget til, men så er det ikke så meget en bærbar mere. Derfor er det vigtigt at finde en bærbar med et tastatur, der passer til dig.

 

Fordel: Det kan dog også være en fordel, når der ikke er så meget at udskifte, for så er der heller ikke så meget, du skal tænke på, når du køber en bærbar gaming pc. Du skal ikke købe skærm, tastatur eller andre komponenter. Du får en alt-i-en pakke, hvor du bare skal sætte stikket i og så spille løs. Det er hurtigt, enkelt og uden problemer.

Pris:

Fordel: Hvis du bare vil spille spil som CS GO, League Of Legends eller Fortnite, kan du sagtens få en bærbar gaming laptop til en fonuftig pris. Og så den kan tilmed bruges som en almindelig computer enten på studiet eller i hjemmet. På den måde slipper du for at have to computere, en til gaming og en til almindelige opgaver. Det hele bliver samlet i én, og det er rigtig nemt og bekvemt.

 

Ulempe:Skal du have en bærbar gaming pc, der bare kommer lidt i nærheden af en stationær, skal du slippe væsentlig flere penge. Her er det udelukkende mobiliteten du betaler for og ikke så meget computerkraft. Hvis mobilitet og alt-i-en ikke betyder noget for dig, får du mere for pengene med en stationær.