Første fjernstudie i jura

Første fjernstudie i jura

SDU tilbyder landets første fjernstudie i jura. Det er primært for sportsfolk og folk på Grønland.
Syddansk Universitet kan skrive endnu en ret på det menukort, som er beregnet til studerende, der ikke er i stand til dagligt at møde på universitetet for at følge undervisningen. Det nye tilbud er et fjernstudie i jura. Det henvender sig til elitesportsudøvere, folk i Grønland og andre, der har tidsrøvende aktiviteter ved siden af studierne og derfor svært ved at komme til undervisning i Odense. Meningen er så, at de tager uddannelsen som fjernundervisning på internettet. Syddansk Universitet har siden 2007 – udover bachelor- og kandidatuddannelsen i jura –udbudt en femårig bacheloruddannelsen i jura som efteruddannelse på deltid - med undervisning om lørdagen. Der bliver optaget 60-70 studerende på deltidsuddannelsen under Åben Uddannelse hvert år. Det nye fjernstudie bliver derfor en del af den eksisterende deltidsuddannelse i jura.

Fionia Fond støtter projektet

Det er Syddansk Elite, som med en donation på 150.000 kroner fra Fionia Fond, har været med til at udvikle projektet. Efter planerne får jurauddannelsen som fjernundervisning premiere til sommer. Det bliver den første af sin art i Danmark.

Julie Berthelsen modtog checken sammen med sin kæreste

Sangeren Julie Berthelsen og hendes kæreste, håndboldspilleren Minik Dahl Høegh, modtog checken på vegne af Syddansk Elite. - Som grønlænder med en håndboldspillende kæreste er jeg selvfølgelig jublende glad for, at Fionia Fonds bestyrelse har besluttet at hjælpe med at gøre det muligt for både elitesportsudøvere og folk i Grønland at tage en jurauddannelse, siger Julie Berthelsen. Både Julie og Minik studerer på Syddansk Universitet ved siden af deres arbejde. Julie studerer International virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og Minik studerer HA - Entreprenørskab og innovation i Kolding. De ved derfor begge, hvor krævende det er at kombinere et almindeligt studie med en karriere.

Flere tilbud til sportsfolk

I forvejen tilbyder Syddansk Universitet særlige vilkår til elitesportsudøvere, der ønsker at studere ved Syddansk Universitet. Det sker gennem Syddansk Elite, og omkring 150 sportsfolk er tilknyttet ordningen. Læs mere om Syddansk Elite her. Kilde: SDU