Flere og flere dater online

Flere og flere dater online

Internet-dating er efterhånden ikke et nyt koncept, men de seneste år, har det alligevel taget til og er blevet både mere tilgængeligt, men også mere almindeligt og socialt accepteret. Flere og flere bruger i dag internettet og diverse apps på telefonen til at lede efter den eneste ene. Det sker i takt med, at vi som forbrugere generelt bruger vores telefoner i højere grad og til langt flere gøremål end tidligere.

 

Vores mobiltelefoner er i dag transformeret til langt mere end blot et objekt, der kan ringe og sende beskeder. Der findes nærmest ikke det, en mobiltelefon med alverdens forskellige apps, ikke kan klare i dag. Vi tjekker mails via apps, læser nyheder, booker rejser, planlægger træning, tracker træning og ikke mindst, leder vi efter den eneste ene via apps på telefonen eller online på computeren.

 

Når vi bruger så meget tid på vores mobiltelefoner, er det (for de fleste) nødvendigt, at have et mobilabonnement, som giver mulighed for at bruge meget data. Heldigvis er der god mulighed for at finde sig et mobilabonnement, som netop indeholder meget data, og priserne for mobilabonnementer helt generelt – er faldet meget siden mobiltelefonen kom frem. Med den mængde af tid, vi i dag ligger i vores mobiltelefoner og i at være online, er det vigtigt at have et mobilabonnement som både er stabilt rent netværksmæssigt, men også som ikke koster det hvide ud af øjnene. I den forbindelse er det en idé at forholde sig til, hvor meget mobiltelefonen bliver brugt og hvad den bruges til, inden der vælges et abonnement; bruges den eksempelvis primært til at være online, og ikke så meget til at sende sms’er eller ringe, er det en idé at finde et abonnement hvor der er meget data inkluderet. Hvis du er en af de mange, som bruger meget tid på online dating, er det endvidere en god idé at finde et abonnement, hvor du har mulighed for at være meget online og altså sørge for at have en god mængde data inkluderet i dit mobilabonnement.

Du kan finde og sammenligne priser her https://mobilabonnementpriser.dk/.

 


Online-dating lidt historie 

Det er som nævnt ikke helt nyt, alt det med online-dating. Det er faktisk blevet mere almindeligt. I begyndelsen da online dating ikke var på sit højeste, anså mange online dating som et desperat forsøg på at finde kærligheden. Ifølge Pew Reseach Center var der 2005 29 procent af amerikanske vokse, som mente at folk der benyttede sig af online dating, var desperate. I 2015 er tallet af personer med den holdning faldet til 23 procent. Ifølge samme kilde var der i 2005 44 procent, som anså online dating som en god måde at møde en partner på, og i 2015 var det tal steget til 59 procent. Da online-dating var helt nyt, var der altså en del, som var skeptiske omkring konceptet. Det var forholdsvis nyt, at etablere nye bekendtskaber på internettet, men med tiden er den generelle holdning til netop dette koncept udviklet, og går i en langt mere positiv retning. 

I dag er det altså meget mere kulturelt og socialt accepteret, at møde sin partner online end det var for blot ti år siden. Undersøgelsen fra Pew Research Center viser også, at der aldersmæssigt er en udvikling i brug af online dating. I 2013 var der 10 procent af 18-24-årige, som brugte online dating. I 2015 er antallet helt oppe på 27 procent. Også antallet af personer mellem 55-64 år er steget markant. I 2013 var det 6 procent og 2015 var det 12 procent. Det er altså en stigning på 50 procent på blot to år. Tallene inkluderer både de, som bruger en app på telefonen til online dating, og de, som bruger computeren.

 


Hvad sker der i den virkelige verden?

Selvom så mange bruger online dating, er det langt fra alle, som rent faktisk mødes med hinanden i det virkelige liv. Det er, ifølge tidligere nævnte undersøgelse, en tredjedel af brugerne, som endnu ikke har mødt en, de har skrevet med online i den virkelige verden. Også mange brugere beder om hjælp til at udrette en profiltekst på online dating sider. Det viser sig, at hele 22 procent af online datere, har fået hjælp af vennerne til at lave en dating-profil. Det er især de kvindelige brugere, som får hjælp, her er andelen nemlig 30 procent, mens det hos mændene er 16 procent.

På trods af den hyppige brug af online medier til dating, er det langt fra alle, som har mødt deres partner eller ægtefælde på en online platform. De fleste forhold begynder stadig uden hjælp fra digitale platforme. Så selvom en ud af ti amerikanere i dag benytter sig af online datingsites, viser det sig at 88 procent af de adspurgte, som har mødt deres partner offline, og altså uden hjælp fra online medier. 

Der findes i dag et hav af forskellige online datingsites, og der er derfor noget for enhver smag. Netop fordi der er så mange forskellige sites at vælge mellem, kan det være svært at overskue og svært at vurdere hvilket site, der passer bedst til ens egne behov. Der er for eksempel både sider, som er henvendt til personer på 40+, senior-sider, enlige forældre, useriøse sider og mere seriøse sider. På https://datingpilot.dk/ kan du nemt få et overblik over hvilke datingsider, der er populære for tiden, hvilken målgruppe de forskellige sider henvender sig til samt hvad der er fokus på og hvorvidt der findes en app til telefonen, eller om du skal have computeren frem for at begynde dit online datingliv.