Fem tegn på du har høreproblemer

Fem tegn på du har høreproblemer

Som udgangspunkt bør du ikke være i tvivl om, hvorvidt du har høreproblemer eller ej. Er du alligevel i tvivl, kan du lægge mærke til forskellige tegn, der kan indikere, at du lider af hørenedsættelse. Disse fem tegn bliver du præsenteret for i artiklen.

  1. 1.     Du skrue ofte op for fjernsynet og radioen – Skruer du ofte op for lydstyrken på fjernsynet og  / eller radioen, fordi du har svært ved at høre, hvad der bliver sagt? I så fald kan det være et tegn på, at du har høreproblemer. Du bør især reagere, hvis du har tendens til at skrue højere op for lydstyrken end de øvrige personer i rummet.   
  1. 2.     Du har svært ved at følge med i samtaler og føre en dialog – Oplever du, at det kan være svært at følge med i samtaler og føre en dialog, bør du ligeledes reagere. Det kan nemlig være et tegn på høreproblemer, hvis du har svært ved at føre en dialog ansigt til ansigt eller over mobiltelefon for den sags skyld. Beder du ofte dine medmennesker om at gentage sig og tale højere, kan det også være et klokkeklart tegn.
  1. 3.     Dine medmennesker konfronterer dig med dine hørevanskeligheder – Har du oplevet at blive konfronteret af venner, familiemedlemmer eller kollegaer med dine hørevanskeligheder, så bør du tage action på det. Alle kan have svært ved at høre, hvad der bliver sagt en gang i mellem, men er det et gentagende problem, bør du få gjort noget ved det.
  1. 4.     Du hører bedre med det ene øre end det andet – Som udgangspunkt bør du høre lige godt med begge ører. Derfor kan det være kritisk, hvis du hører bedre med det ene øre end det andet. Er det tilfældet, kan det betyde, at du døjer med hørenedsættelse på det ene øre.
  1. 5.     Du bliver træt og får ondt i hovedet af lange samtaler -  Oplever du, at du bliver træt og får ondt i hovedet af lange samtaler, behøves det ikke nødvendigvis skyldes, at du har høreproblemer. Dog er det en realitet, at man kan få problemer med træthed og hovedpine, hvis man har høreproblemer.

Såfremt du kan nikke genkende til en eller flere af disse tegn, bør du overveje, om du bør få et høreapparat. DinHørelse er en af de hørespecialister, der kan hjælpe dig med at finde ud af, om du har brug for et høreapparat. I den anledning vil DinHørelse tilbyde en gratis høretest, hvor eventuelle hørevanskeligheder vil blive identificeret.