Fem studiejobs, som du kan overveje

Fem studiejobs, som du kan overveje

Som studerende kan det for mange knibe med, at klare sig med SU’en alene. Derfor kan det være en god idé at finde et studiejob. Her kan du vælge om du ønsker at finde et studiejob der er studierelevant, eller om du blot ønsker at finde et studiejob der kan bidrage med lidt ekstra til økonomien. Du vil her finde 5 gode eksempler på studiejobs, som kunne være værd at overveje.

Café

En café er et særdeles velegnet studiejob. Åbningstiderne er alsidige, og det vil sagtens være muligt at arbejde efter skoletid. Afhængigt af café vil du bl.a. have mulighed for at stå ved kassen, servere, gøre rent eller vaske op. Her vil du selvfølgelig være akkompagneret af dine kollegaer når de forskellige opgaver skal klares, samtidig med at du har mulighed for at møde nye mennesker hver dag.

Butik

At arbejde i en butik er et særdeles attraktivt studiejob. Her er åbningstiderne til hverdag dog mindre alsidige, idet der er visse åbningstiderne der skal overholdes. Dog vil der være gode muligheder for weekendarbejde, og du vil kunne opnå nogle goder ved at arbejder der, i form af procenter. Derudover, vil du ligesom på caféen møder mange nye mennesker hver dag, hvilket kræver, at du er oplagt på at være klar til at yde en god service hver gang en ny kunde træder ind ad døren.

Rengøring

Et mindre socialt studiejob er rengøring. Her er det op til den individuelle virksomhed, at uddelegere arbejdstiderne, hvoraf de både kan falde i weekenderne og i hverdagene. Her kan ulempen være, at det er begrænset hvor meget arbejde man kan få, da ikke alle virksomheder ønsker rengøringshjælp hver dag. Dog er det et oplagt job, hvis man ikke ønsker at arbejde med kunder og i højere grad ønsker at fordybe sig i arbejdet, alene.

 

Mødebooker/telemarketing

Et yderst populært studiejob er det der hedder mødebooker/telemarketing. Her arbejder man tæt sammen med andre virksomheder, hvor man skal forsøge at sælge deres produkt eller ydelse. Dette kan for mange være grænseoverskridende, idet det kræver at man skal ringe tilfældige potentielle kunder op, hvoraf ikke alle er lige villige til at føre en samtale. Dog er dette en meget målrettet form for arbejde, idet du hele tiden har målet, at skabe en kontakt mellem den potentielle kunde og virksomheden. Du vil selvfølgelig modtage hjælp fra din arbejdsgiver, så du ikke pludselig går i sort under et opkald, hvilket er hvad mange frygter. At vælge et mødebooking og telemarketing som studiejob, kunne være et fint bud, på et studierelateret job, i så fald at du ønsker at gå den vej med dit studie.

Natklub/bar

Mange ser netop dette studiejob, som et af de sjovere, da man har mulighed for at møde mange venner og bekendte i nattelivet. Dog er mange af disse jobs krævende, netop fordi man skal finde sig i fulde kunder. Dette kan for nogle være svært, men er man social, åben og imødekommende, så er et studiejob på en natklub eller en bar bestemt heller ikke upopulært. Her vil arbejdstiderne selvfølgelig være begrænset i den forstand, at åbningstiderne normalt ligger torsdag-lørdag fra kl. 22:00 og frem. Dog er det for nogle også en gode at have sene arbejdstider, da det giver plads til mange andre fornøjelser i hverdagen.