Fem fælder du skal være opmærksom på, når du køber studieforsikring

Fem fælder du skal være opmærksom på, når du køber studieforsikring

Hvis du er en af de næsten 90.000 der er kommet ind på et nyt studie så tillykke! 

 

Når du starter på studiet vil fagforeningen helt sikkert kaste sig over dig med gode tilbud på studieforsikring. Måske er det første gang du skal købe forsikring og udover at mange kæmper lidt med forsikringstermer som selvrisiko og indbosum, er der også nogle skjulte fælder som du lige kan være opmærksom på.

 

Vær opmærksom på gebyrerne

Gebyr er det beløb som til tider bliver lagt oveni din pris, for at dække virksomhedens udgifter til en ydelse.Forsikringsindustrien er generelt slemme til at have mange og høje gebyrer. Der er typisk høje opsigelsesgebyrer på over 500 kr hvis du opsiger forsikringen indenfor det første år. Til tiderer der også høje betalingsgebyrer, især,hvis man ønsker månedlig betaling, som er en nødvendighed for mange unge. Check hjemmesiden så kan du se,hvilke gebyrer der er.

Check selvrisikoen for elektronik

Selvrisiko er den pris, du selv skal betale for en skade. Hvis noget koster 1000 kr., og du har en selvrisiko på 500 kr., skal du selv betale“deførste” 500 kr. resten klarer forsikringsselskabet. Der er typisk en“særlig”selvrisiko på elektronik på ca 1.100 kr, og du skal ofte lede lidt(søgfx på elektronik i forsikringsbetingelserne) for at finde den. Det er trælsmed en højere selvrisiko på elektronik, for det er der,hvor unge allerhyppigst har brug for deres forsikring. 1.100 kr er så højt, at du måske ikke får noget udbetalt, hvis du fx smadrer skærmen på din telefon, selvom det måske var derfor du købte forsikringen i første omgang!

 

Studieforsikringernes priser kan snyde

Fagforeningerne har ofte nogle rigtig gode priser på deres studieforsikringer. Du skaldogværeopmærksom på,at der ofte også skal betales for medlemskab af fagforeningen. Hvis du bruger fagforeningen til andre ting,er det jo perfekt, men hvis du ikke gør, skal du regne kontingentet med i prisen på din forsikring. Endelig er det sådan, at den billige pris forsvinder,når du er færdig med at læse, og ofte bliver forsikringen megetdyr.

 

Mangel på fleksibilitet 

Dit liv kan ændre sig hurtigt, men det kan din forsikring nødvendigvis ikke. De fleste forsikringer er ikke så fleksible, så du skal tænke over,hvilke ændringer der kan ske i løbet af din studietid, og om forsikringen kan blive tilpasset løbende. Det kan være, hvisdu skal på udveksling, hvisdu holder pause fra studieteller hvis duflytter bofællesskab eks.

 

Lav brugervenlighed

Det er super lækkert,hvis du finder en billig forsikring. Du skal bare huske, at prisen skal ses relativt i forhold til,om du får brugt forsikringen,når du har brug for den. Grundetden lave brugervenlighed og manglende digitalisering kan det være rigtig besværligt,at melde skader hos mange forsikringsselskaber. Vi ved fra undersøgelser,at mange ender med,ikke at få meldt fx den stjålne cykel eller pung. Der skal du huske,at det er ligegyldigt,hvor billig forsikringen er: Hvis du ikke bruger den, er det penge ud af vinduet.

Nu ved du, hvad du skal holde øje med, når du køber forsikring. Så er der ikke andet at gøre end at kaste sig ud i det. Held og lykke med studiet, og nårh ja…

God rustur!

 

Artiklen er skrevet af Sophie Grønbæk, CEO hos Undo.