Fakta om optagelsen 2009

Fakta om optagelsen 2009

Torsdag d. 30 juli var dagen, hvor spændte unge mennesker i hele Danmark åbnede deres postkasse for at se om de var blevet optaget på deres drømmestudie. StudenterGuiden.dk bringer her de væsentlige fakta om optagelserne 2009.
En generel tendens for de videregående uddannelser er den rekordhøje afslagsprocent. Det er trist for de mange unge mennesker, der ikke kom ind på drømmeuddannelse - kom du ikke ind? Så læs vores nyhed om Ledige Pladser på uddannelsesinstitutioner og se om du ikke finder en anden, spændende uddannelse.
  • Antallet af ansøgere til videresågende uddannelser har været højt i 2009. Men hele 13.749 blev desværre ikke optaget på drømmeuddannelsen.
  • Studerende har primært søgt ind på uddannelser i storbyerne. Hvorimod Esbjerg, Kolding og Sønderborg har ledige pladser på alle de uddannelser de tilbyder.
  • Datalogi, dansk/nordisk sprog, engelsk, matematik, fysik og biologi er blandt de universitetsfag, der stadig har frie pladser flere steder i landet.
  • Mange frie pladser er der også på blandt andet studiserne som laborant, markedsføringsøkonom, handelsøkonom, pædagog og installatør.
  • Kvinderne er i overtal blandt årets ansøgere: 37.017 kvinder har søgt en videregående uddannelse. For mænd er tallet 25.663.
  • Du kan læse meget mere om karaktergennemsnit ved alle videregående uddannelser og søge ledige pladser ved uddannelseinstitutioner via Den Koordinerede Tilmelding (KOT) Hovedtal 2009 Den Koordinerede Tilmelding (KOT)