Få styr på maden til studentergildet
Annonce
En af de fedeste tider for et ungt menneske på gymnasiet er den afsluttende studentertid. Det er kulminationen af hårdt arbejde, en masse eksamener og en start på det virkelige liv. Det er nu tid til at studenten skal gøre sig overvejelser om fremtiden. Det bliver dog lige lagt til side i studenterugen, som typisk står på vognkørsel, galla og studentergilder. Studenten har fået sin studenterhue og skal endelig fejre at to eller tre år er afsluttet på gymnasiet. I forbindelse med dette, så afholder de fleste et studentergilde. Her er der en række ting der skal planlægges, for at det går op i en højere enhed. Først og fremmest er det vigtigt at få styr på antallet af gæster og hvilken mad der skal serveres. Der vil ofte være mange gæster, så det er ret krævende i forhold til maden.
Hvilken mad skal man servere?
Når det kommer til at servere mad, så er der en række forskellige muligheder. Der er ikke som sådan en tradition for maden, ligesom man kender det fra julefrokosten. Det er helt op til den enkelte hvad man ønsker at servere. Det kan dog være en god ide med noget inspiration. Et studentergilde har både familie og venner på gæstelisten. Det er en rimelig bred skare af mennesker, så der skal gerne være noget til de unge og til de voksne. En god ide kan være at bestille mad ud af huset. På den måde sikrer man at der bliver serveret lækker mad og du får samtidig mere tid til de mange andre opgaver et studentergilde byder på. Her kan du ofte vælge forskellige menuer, såsom amerikansk buffet, finger food, italiensk buffet og lignende. Det afhænger selvfølgelig af stedet du bestiller fra. Det er selvfølgelig også muligt at sammensætte sin egen menu og lave maden selv. Det er dog virkelig tidskrævende og stressende, så det afhænger af ens tid og evner i et køkken.
Det skal du vide om studentergildet
Maden er bare en af de mange opgaver der følger med afholdelsen af et studentergilde. Du skal typisk også sørge for at finde et sted du kan afholde det. Det kan være i et telt i haven, en restaurant eller et festlokale. Mulighederne er mange, men det kræver en del planlægning og tid. Derudover skal man sørge for borddækning, invitation af gæster, pynt, drikkelse og meget mere. Derfor er mad ud af huset en oplagt måde at spare tid på og samtidig sikre at gæsterne får noget god mad.