Få styr på dine IT-kompetencer

Få styr på dine IT-kompetencer

Annonce

Hvis du er studerende på en videregående uddannelse, er du helt sikkert stødt på flere personer, som fortæller dig, hvor vigtigt det er at kunne begå sig i den teknologiske verden. Dette er vel og mærke også vigtigt, hvis det, du læser, er langt fra området som for eksempel humaniora eller samfundsvidenskab. Flere og flere virksomheder ønsker nemlig studerende, som har en smule kendskab til disse aspekter, fordi det er vigtigt i den dynamiske og højmoderne tid, som vi lever i. På trods af Danmarks lille geografiske størrelse, er vi godt med på den internationale bane, hvorfor det forventes, at nyuddannede medarbejdere har en eller anden forståelse for, hvordan dette skal håndteres. Vil du vide mere, kan du med fordel læse med nedenfor. 

De mest basale IT-programmer

De færreste studerende kan komme igennem en videregående uddannelse uden at benytte programmer som Word, PowerPoint og Excel. Disse er naturligvis også nogle af de mest basale programmer, og noget, som langt de fleste studerende kan benytte uden de helt store problemer. Nogle finder det dog alligevel lidt vanskeligt at benytte for eksempel PowerPoint og Excel helt optimalt, hvilket er rigtigt ærgerligt, da disse har nogle rigtige gode funktioner, som mange virksomheder bruger meget. Derfor er der flere og flere virksomheder, der tilbyder Office kurser, men det er jo altid rart at kunne det inden, man bliver ansat, så du også kan bruge det i din studietid. Derfor findes der således mange kurser på forskellige niveauer, som du kan melde dig på. 

De mere komplekse IT-programmer

Over de sidste år er Adobes billedprogrammer Photoshop og InDesign blevet mere og mere populære. En del uddannelser har derfor indarbejdet disse som en del af uddannelsen, hvor der dermed er et eller flere fag, som inddrager programmer som disse, hvor de studerende lærer de basale teknikker. Lige præcis disse to programmer er noget, som virksomheder efterspørger, at deres nyuddannede medarbejdere har kendskab til i en sådan grad, at de kan bruge det. Det er især humaniora, hvor der ses, at disse er indarbejdet i uddannelsen. Men stadig rigtigt mange studerende har hverken Photoshop eller InDesign egenskaber, hvilket kan være en problematik, når de skal ud på arbejdsmarkedet. Derfor udbydes der rigtigt mange kurser rundt om i landet, hvor man kan komme og få nogle teknikker indenfor dette. Hvis du er medlem af en fagforening som for eksempel Kommunikation og Sprog, kan du tilmelde dig kurser i dette helt gratis. Derudover findes der også flere aftenkurser, hvor der er en lille smule egenbetaling, men dette er helt sikkert det værd i sidste ende for at forbedre dine IT-kompetencer.