Få styr på din økonomi

Få styr på din økonomi

Som studerende kan økonomi være et ømtåleligt emne. Når du studerer, bruger du megen tid på at læse og forberede dig bedst muligt til dit studie. Derfor føler mange unge, at de ikke har tid til at have et fritidsarbejde ved siden af. Det betyder at mange studerende udelukkende lever af den SU, som staten udbetaler til dem. Da mange af uddannelsesinstitutioner er bosat i storbyerne, betyder det høje lejepriser for de unge, hvis ikke man er villig til at flytte lidt uden for byen og væk fra centrum. Alt dette er komponenter i en vag økonomi, som kan være svær at få til at hænge sammen. Derfor får du herunder nogle råd til, hvordan du bedre styre din økonomi.

1.      Saml dine penge ét sted

Det kan være svært at overskue, hvor man har alle sine penge. Du har nogle i banken, nogle derhjemme og måske en forsikringssum, der er låst et helt tredje sted. Det kan være forvirrende at sende frem og tilbage herimellem. Nogle kan gå tabt og du bruger penge på transaktionsgebyrer. Det behøver du ikke længere bekymre dig om, hvis du gør brug af kryptovaluta så som ethereum. Hér er det muligt at have alle dine penge samlet på dine elektroniske enheder og sende penge rundt i verden uden banken som mellemled. Så køb ethereum og hold styr på dine penge og undgå høje gebyrer.

2.      Læg et budget

De få penge du har at gøre godt med, skal du have fuldt kontrol over, for ellers forsvinder de hurtigt blandt husleje og byture. Derfor er det en god ide at lægge et budget over dine indkomster og afgifter. På denne måde kender du dit præcise rådighedsbeløb og ved, hvor meget du kan tillade dig at bruge. Samtidigt kan du forude og planlægge dit budget til måneder, hvor du ved, du skal bruge flere penge. Det kunne eksempelvis være til julegaver mm.

3.      Anskaf apps til din økonomi

Teknologien er nået langt i dag, så derfor skal du benytte dig af den hjælp den har at tilbyde dig. Du kan hente apps, såsom mobilepay og mobilbank for altid at holde styr på din nuværende saldo, hvor du samtidigt har mulighed for at sende penge rundt med lethed. Dette indebærer blot usikkerhed, hvor din identitet kan hackes. Derfor er ethereum et godt bud, så du mindsker utrygheden. Dette holder du styr på med din wallet-app. Du kan hente mere herom ved at lære om ethereum basics.

4.      Opsparing

Det er altid godt at have penge at kunne falde tilbage på. Derfor er en opsparing et must, hvis du rammer ind i ekstra regninger eller udgifter. Ud fra dit, nyligt lagte budget, kan du forhåbentligt se, at der er et overskud indimellem. For at ikke at bruge disse, så overfør pengene til en separat konto, hvor du opbygger en opsparing. Hvis du benytter dig af kryptovalutaen, ethereum, så vil du allerede i dag kunne spare penge på gebyrer. Måske det ikke lyder af den store besparelse lige nu, men med tiden kan det gøre en forskel. Hvis du ikke er helt overbevist om ethereum eller forstår det, så kan du hente mere viden her.