Få råd til at være bilejer i din studietid

Få råd til at være bilejer i din studietid

Du behøver ikke at have læst mange år på universitetet for at vide, at det er dyrt at være bilejer. Det er nemlig almenkendt, at der er mange udgifter forbundet med en bil. 

Såfremt det skal være muligt for dig at få råd til at være bilejer i din studietid, er det alfa omega, at du besidder en vis økonomisk sans. Det er dog ingenlunde urealistisk, at du kan få økonomien til at løbe rundt.

 

Køb en økonomisk bil 

Du bliver rådet til at købe en økonomisk bil, men hvad er definitionen på en økonomisk bil? Den økonomiske bil kører langt på literen og vil derfor være billig i drift. Det vil i den anledning være oplagt at købe en mindre bil, som kan erhverves til en fair pris. 

Herunder får du nogle konkrete eksempler på biler, som kører langt på literen: 

  • Peugeot 208 1.6 BlueHDi, 75 hk
  • Toyota Aygo 1.0 manuel 69 hk
  • Citroën C1 1.0 VTi S&S Feel 

Ovenstående biler kører som udgangspunkt et sted mellem 25 og 35 km. på literen 

I dag er der mulighed for at købe en næsten ny bil til omkring 100.000, hvorfor du ikke vil være nødsaget til at investere mange hundrede tusinde kroner. Det mest optimale vil være, hvis du har en halvstor opsparing, men du kan selvfølgelig også vælge at optage et lån. 

Der findes også en håndfuld andre finansieringsmuligheder. Det omfatter bl.a. leasing, hvor både flexleasing og splitleasing hører til blandt de aktuelle leasingmuligheder. 

 

Hold dine udgifter til reservedele nede 

Det kan være dyrt at vedligeholde og reparere en bil, hvis man ikke er klar over, hvordan man kan spare penge på reservedele. Du skal i din studietid sørge for at få mest muligt for pengene, så dyre reservedele er ikke ligefrem sagen. 

Autoparts24.dk forhandler brugte reservedele på nettet, så hvis du leder efter reservedele til studievenlige priser, bør du klikke dig ind på webshoppen. Du kan næsten være sikker på, at der også forhandles reservedele til din bil.

 

Find den billigste bilforsikring 

De danske forsikringsselskaber er generelt ikke så dygtige til at tage hensyn til studerende, når det handler om det økonomiske aspekt. Det er nemlig dyrt at tegne en bilforsikring, hvis man er ung og dermed ikke har haft kørekort i ret mange år. 

Din opgave er at finde den billigste bilforsikring, så du kan begrænse dine udgifter som bilejer. Selvom prisen er en vigtig faktor, skal du også være opmærksom på andre vigtige faktorer.