Få mest muligt ud af dit liv som studerende med et studiejob

Få mest muligt ud af dit liv som studerende med et studiejob

Annonce

At være studerende er en fed tid fyldt med fester, nye bekendtskaber og en tid hvor man virkelig lære sig selv bedre at kende. At være studerende er til gengæld også en stressende tid, hvor mange flytter hjemmefra og oplever en masse ting for første gang.

De fleste studerende kan have svært ved at balancere både studie og arbejde, men kan samtidig have svært ved at få det hele til at køre rundt, kun på SU’en. Især hvis man lige er flyttet ud og man derfor ikke har erfaring med at lægge budget eller holde styr på økonomien helt generelt.

Mange studerende ender derfor deres studietid med en masse gæld, som de så skal leve under de næste mange år, og det er jo heller ikke sjovt.

Med et studiejob kan du stadig have råd til alt det sjove

I sin studietid vil man trodsalt gerne være en del af det sociale liv, bruge en masse penge på alkohol og lækkert nyt tøj og samtidig skal man få det til at køre rundt at man er udeboende for første gang, så det er heller ikke sjovt at skulle bruge vildt mange kræfter på at ligge penge til side. Dette er blandt andet grunden til at mange studerende vælger at tage et lån (eller flere) i stedet for at spare op.

En mere fornuftig måde at få en større indtægt på, er ved at få et studiejob. Det kan være stressende at skulle balancere både arbejde og studie, men hvis det betyder at du til gengæld ikke skal bekymre dig om din økonomi og have den som en stressende faktor, kan det i sidste ende være for det bedste.

Et sjovt studiejob  kan også give dig en masse gode bekendtskaber, som du ender med at have med dig resten af livet. Har du et studiejob kommer du trodsalt højst sandsynligt til at arbejde sammen med en masse andre unge.

Fortæl din familie om din økonomiske situation

Der er ingen der siger du skal til at låne helt vildt mange penge af din familie, eller at det betyder at de skal hjælpe dig på nogen måde, andet end med forståelse.

Men det kan alligevel være rart at fortælle dem om din økonomiske situation, så de kan have forståelse for at det måske ikke ligefrem er de største gaver de får, når det står økonomisk stramt til.