Få hjælp til at finde dit drømmestudie

Få hjælp til at finde dit drømmestudie

At vælge hvad man vil læse, er en stor beslutningen, da det går hånd i hånd med hvad man skal lave resten af sit liv. Som dagene går, kommer vi tættere og tættere på ansøgningsfristen for uddannelser, og det kan for mange være skræmmende at tage denne beslutning. Dog er der hjælp at hente hvis du er i tvivl om hvad du vil søge ind på. Læs med i denne artikel, og bliv lidt mere afklaret omkring hvad du vil studere.  

Bliv afklaret med en uddannelsestest 

Er du helt på dyb vand når det gælder valg af uddannelse, kan du med fordel tage en uddannelsestest. Studenterguidens uddannelses test tager kun få minutter, og den hjælper hurtigt med at give dig et overblik over dine interesser. Derefter kan du med fordel sætte dig ned og lave en liste med alle de uddannelser der findes, og som du kunne have interesse i. Start fra en ende og læs om alle uddannelserne, og overvej hvorvidt det er et arbejde du kan se dig selv i som færdiguddannet.  

Hvilke uddannelser findes der? 

Der findes et virvar af uddannelse, og overordnet er de inddelt i erhvervsuddannelser, professionsbachelorer og universitets bachelor. Men hvad er forskellen egentlig? Erhvervsakademiuddannelser er en kombination af praktik og undervisning, og varer som regel mellem 1 ½ år til 2 ½ år, og er derfor god til dem som ikke ønsker at læse i for mange år. Professionsbachelorer er uddannelser der er knyttet mod et bestemt erhverv, og som også er en blanding af praktik og undervisning, og ofte varer 3 ½ år. En bachelor på universitet varer som regel mellem 3 år, og ofte læser man en kandidat oven på, som tager yderligere 2 år.  

Få styr på det økonomiske 

Der er mange aspekter man skal være opmærksom på, når man begynder ny uddannelse. Er du så heldig at komme ind på en af de uddannelser du har søgt, så er næste skridt at søge SU. SU står for statens uddannelsesstøtte og er en økonomisk støtte som bliver tilbudt danske studerende. Dog er der en række betingelser der skal opfyldes for at du kan få SU. Du kan læse om den her