Få fat i et kollegieværelse hurtigt

Få fat i et kollegieværelse hurtigt

Leder du efter et godt kollegie? Det er meget forskelligt hvad de unge har af krav når de leder efter et kollegieværelse. Man skal være studerende for at kunne blive skrevet op til kollegier i Danmark. Nogle kollegier er mere attraktive end andre, og derfor er der lang venteliste på nogen af dem. Det er en god ide at man skriver sig op i god tid når man er blevet optaget på studiet, da kollegieværelser ikke hænger på træerne. Der findes flere hjemmesider som samler de kollegier, der har ledige værelser. Tjek dem ud, så du hurtigt kan få fingrene i et værelse.

Den motiverede ansøgning:

Uanset om du er heldig at få et kollegieværelse eller ej, så er det en god ide at skrive en motiveret ansøgning til de steder, hvor du godt kunne tænke dig et værelse. På denne måde er dine chancer så gode som mulige. Det er vigtigt, at man er omhyggelig med sin ansøgning, da kollegierne typisk udvælger nogen efter interesse. Det kan være at du får skrevet en super spændende ansøgning, så du er den heldige tilflytter, når et af værelserne bliver ledige. Kollegierne har typisk et par krav til deres ansøgere således, at nogen bliver prioriteret højere på listen, hvis man passer ind til kravene. Man skal skille sig ud i ansøgningen så man bliver bemærket. Det er svært at sige hvad kollegiet decideret ser efter, så det gælder om at gøre den så personlig som mulig. De fleste skriver f.eks. hvorfor de netop skal vælges, hvad de kan bidrage med samt hvad de har af interesser. Det anbefales, at man finder en liste med de steder man gerne vil søge og finder ud af hvad kollegiets krav, er til deres søgere. At finde kollegie er ikke nemt, men hvis man investerer noget tid i det, så skal man i sidste ende nok finde et kollegieværelse.

Hvis du er i tvivl om din ansøgning er god nok, så er det en god ide at få en af dine venner til at læse den igennem. Det er altid godt at få nogle friske øjne på den, så de kan komme med noget feedback til eventuelle ændringer. En ansøgning fylder ca. en side. Kollegierne gider ikke at læse mange romaner om hvorfor netop du skal vælges. Derfor er det bedre med en kort præcis beskrivelse. Kom i gang med dit udkast til ansøgningen i god tid, så du er sikker på at den er helt i top når du skal søge om kollegieværelse.

Find et studiejob også:

Udover at finde den perfekte bolig, så er der mange som også finder sig et fritidsjob ved siden af studierne. Det er meget individuelt hvad folk er til men de fleste vil gerne finde noget som er relateret til deres studie. Det skyldes, at man kan skrive det på sit CV og dermed være endnu mere attraktiv, når man er færdig og dermed ledig på arbejdsmarkedet. Der findes flere hjemmesider hvor man kan finde et samlet overblik over hvilke job der er i øjeblikket. Tag et smugkig engang imellem så de gode jobs ikke bliver taget for næsen af dig.