Få en hobby du kan tjene penge på, men du studerer

Få en hobby du kan tjene penge på, men du studerer

En hobby behøver ikke kun at være en udgift. Er du god til et eller andet eller har du et navn indenfor et bestemt emne, så kan du sagtens komme til at tjene penge på din hobby, hvis du får dannet dig et overblik over de muligheder der findes.

I denne artikel giver vi dig 3 gode tips til, hvordan du kan tjene penge på din hobby. Og hvis du ikke allerede har en hobby, som du kan tjene penge på, så kan denne artikel bruges som inspiration til at få dig en ;-)

 

Tjen penge på at formidle din viden

Når man har en hobby, så er det typisk noget man går rigtig meget op i. Og når man går rigtig meget op i noget, så bliver man som regel også rigtig god til det med tiden.

Hvis du er blevet så god til din hobby, at folk vil betale penge for at lære af dig, så har du en god mulighed for at skabe dig en indkomst.

Der findes nemlig masser af steder på nettet, hvor du kan udgive online kurser, e-bøger eller afholde workshops om præcis det emne du er god til. Det kan godt være at du ikke regner med at der er ret mange der vil høre på dig, men tro det eller ej, der er flere end du tror!

Et eksempel på et sted, hvor du kan tjene penge på at formidle din video er WeTeach.dk, hvor undervisere kan producere deres egne video-kurser og udgive det på platformen.

Det har Johanne, som er rigtig god til at hækle, f.eks. gjort, og du kan se hendes hæklekursus her.

Hvis du har mod på at underviser på engelsk, så findes der også Udemy.com, som er et rigtig godt sted at udgive sine egne online kurser.

 

Bliv affiliate

Hvis du har en hobby, som du deler med omverdenen via din blog, så kan det måske være en idé at begynde som affiliate, og sætte sig ind i affiliate marketing.

Affiliate marketing går dybest set ud på at du linker til en leverandør, via f.eks. din blog. Hvis personen som klikker på linket køber noget hos leverandøren får du en del af kagen.

Hvis du f.eks. elsker at male, og blogger om dette, så kan du i dine indlæg linke til de produkter du bruger i dine malerier, og dem som klikker videre for at købe de samme produkter, dem kan du få en kommission for.

Et eksempel på en affiliate side er billig-bredbånd.nu, som sammenligner bredbånd. Hver gang billig-bredbånd.nu matcher en kunde med et bredbåndsprodukt som passer til kundens behov, så får billig-bredbånd.nu en kommission.

 

Bliv influencer

Hvis du ikke har en hjemmeside eller blog, men i stedet deler din hobby på instagram, youtube eller facebook, så har du også mulighed for at tjene en lille skilling.

Du kan tjene penge på dine følgere ved at blive en influencer. En influencer er en person som folk ser op til og følger, og hvis du bruger et bestemt produkt og anbefaler det, så er der en vis chance for at dem der følger det også vil købe det.

Det ved firmaerne godt, og derfor er de villig til at betale dig for at bruge deres produkter.

Du tænker nok, at du skal have rigtig mange følgere for at blive influencer, men det er faktisk ikke tilfældet.

Der findes nemlig også det man kalder for micro-influencers, som er influencers indenfor niche-emner, som ikke nødvendigvis har mange følgere, men som til gengæld rammer en specifik målgruppe meget præcist – hvilket er yderst interessant for de fleste virksomheder.