Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Få en bedre økonomi – Spar penge på bredbånd, mobilabonnement og a-kasse

Få en bedre økonomi – Spar penge på bredbånd, mobilabonnement og a-kasse

I en ganske almindelig danskers økonomi er der en række variable og faste udgifter. De faste udgifter dækker over alt fra husleje, bil og lån til licens, TV-pakke og de månedlige regninger. Særligt når du er studerende, sætter en god økonomi på mange områder rammerne for dit studieliv.

De faste udgifter løber hurtigt op i et stort beløb hver eneste måned, men det er der heldigvis råd for. Ved at foretage grundige pristjek, hvor du sammenligner priser fra forskellige udbydere, kan du nemlig spare mange penge. Læs med, og få et indblik i, hvordan du på kort tid kan spare penge.

 

Når du skal vælge bredbånd – Netværk og priser

Når du flytter, er det oplagt at undersøge priserne på bredbånd, men der er mange penge at spare ved at gøre det løbende. Selvom der ikke er den samme intense priskrig, som der er på mobilabonnementer, er der ofte tilbud på enten priser, mbit eller indhold. Som noget helt nyt er flere bredbåndsselskaber begyndt at tilbyde f.eks. netflix i deres pakker, hvilket kan være med til at forsøde hverdagen en tand mere. Det giver nemlig mulighed for at skære TV-pakken væk.

Derfor kan man ligeså godt vælge den billigste bredbåndsforbindelse, uanset om du ønsker en 10 mbit, 20 mbit, 50 mbit eller noget helt andet. De fire hovedudbydere, TDC, Telia, Telenor og 3 har alle forskellige løsninger, og det er naturligvis vigtigt, at du vælger din udbyder alt efter, hvilken netværk der er bedst for dig. TDC er den udbyder i Danmark, der ejer flest udbydere, hvorfor det kan være god idé at undersøge netop denne som det første.
bredbaandguiden kan du sammenligne priser for at få den billigste løsning, der passer til dig. Der er nemlig ofte mange penge at spare ved at vælge en billigere bredbåndsforbindelse.
Vurder også, hvilken bredbåndsforbindelse der fungerer bedst for dig i forhold til, hvor mange der bor i husstand.

 

Mobilabonnement – Udnyt priskrigen

Der kan gå mange år mellem, at man skifter mobilabonnement – det tager lidt tid at flytte sit nummer, og hvem har tid til det i en travl hverdag? Det kan faktisk godt betale sig at skifte mobilabonnement jævnligt, da mobilselskaberne har en konstant priskrig. Der kan være store forskelle i priserne bare i løbet af et halvt år, hvorfor det er en rigtig god idé løbende at holde øje med priserne. Hvis du har haft det samme mobilabonnement i et par år, kan du spare flere tusinde kroner ved at få et nyt abonnement, da priskrigen har gjort, at priserne er sænket cirka 10-15% hvert år. Husk i øvrigt, at mange mobilselskaber kører tilbud, hvorfor det kan betale sig at shoppe lidt rundt og vælge de mobilselskaber, der kører med tilbud.

Med en grundig research, kan du spare op til 1.068 kroner om året på præcis den samme mængde taletid, data og indhold. Via linket kan du få et overblik over priserne på en række forskellige mobilabonnementer.

 

A-kasse – Ugennemsigtige priser

Langt de fleste vælger én a-kasse, og lever hele livet ud med denne a-kasse - Det kan blive en meget dyr fornøjelse i løbet af et helt arbejdsliv. Hvis du ønsker en fuldtidsforsikret a-kasse med fagforening og efterlønsbidrag kan du spare op til 7.578 kroner om året ved at skifte til den billigste a-kasse – uden at gå på kompromis med hvor meget du har mulighed for at få udbetalt i dagpenge. På et arbejdsliv på 40 år svarer det til, at du kan spare op til 303.120 kroner. Det er rigtig mange penge, og du behøver ikke gå på kompromis med ekstra ydelser, netværksarrangementer eller sparring vedrørende dit CV – det tilbyder stort set alle a-kasser allerede som standard. Her kan du få lov til at skabe dig et overblik over de forskellige a-kasser i Danmark, inden du skifter din a-kasser. Du kan desuden blive en smule klogere på a-kasser ved hjælp af vores lille guide.

 

Vi håber, at artiklen har gjort dig en smule klogere på, hvordan du kan styrke din økonomi.
Der er nemlig mange penge at spare ved at sammenligne dine faste udgifter – det handler bare om at tage et par minutter ud af kalenderen, finde de billigste leverandører og bestille online. Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvad du kan gøre for at få en stærk økonomi, så har vi samlet 5 gyldne råd til formålet her.

Oversigt over A-kasser i Danmark