Er du ny-uddannet økonom og klar til karrieren?

Er du ny-uddannet økonom og klar til karrieren?

Er du ved at være færdig som civiløkonom, eller er du for nyligt blevet færdig, så kan det være du gerne vil gøre dig endnu mere attraktiv over for potentielle arbejdsgivere ved at lære mere omkring forretningsgange og muligheder for virksomheder i praksis.

De fleste har haft studiejobs under studietiden, eller måske en karriere inden studiet begyndte, men det er alligevel en god ide, at opdatere sin viden inden for forretningsgange i praksis, i særdeleshed, hvis du ikke har nogen praktisk erfaring eller netværk i den givne industri.

En komplet guide.

Kommer vi ikke med her, men vi kommer en generel tilgang til processen og et eksempel. 

Hvis du f.eks. forventer at skulle arbejde i en branche, der er kendetegnet ved at sælge fysiske varer B2C fra f.eks. fysiske detail butikker og en webshop, så er det rart, at være med på beatet og kunne nikke genkende til forskellige POS systemer, eller i bedste fald introducere arbejdspladsen for en god POS løsning. 

Her er et kassesystem, som det fra Navipartner et godt eksempel på et POS, hvor integration imellem POS, økonomisystem og webshop løsning går op i en højere enhed.

 

Win/Win

I værste fald kan du allerede ved ovenstående øvelse tale med om noget helt central for din evt. kommende arbejdsgivers arbejdsgang og i bedste fald, kan du introducere dem til noget, der sparer dem for betydlige summer i administration og effektiviserer deres arbejdsgang.

 

Dynamisk tilgang til tingene

Nu er det blot, at analysere, hvad den branche, som du ønsker at arbejde i sandsynligvis arbejder med, eller kunne have glæde af at arbejde med. Søg herefter på information fra producenten, såvel som fra forbugere, online og forstå funktionerne, fordelene, ulemperne ved de forskellige hjælpemidler og metoder, hvorpå virksomheder i praksis drives. Suppleret med din stærke teoretiske viden står du nu stærkt i en evt. jobsamtale, der går i dybden.