Er du et modedyr eller et mappedyr?

Er du et modedyr eller et mappedyr?

Tid at investere… I dig selv!

Modenbranchen er højt profileret, og hver sæson kæmper nye og gamle modehuse om opmærksomheden på alverdens markeder. Hele maskinen kører med modeller, fotografer og PR bureauer, som alle forsøger at komme forrest i forbrugerens bevidsthed.

Vi bærer ringe, halskæder og andre accessories, men ingen har samme status som et ur. For en kvinde kan et spinkel, men elegant ur sende et kraftigt signal om status og feminin bevidsthed, og hos en mand kan et robust ur sende et signal om beslutsomhed og handlekraft. Begge dele er oplagt for den, som somme tider glemmer hvor mange timer der er på et døgn.

Er du på udkig efter nyt tilbehør til dine håndled, kan du være på vej ind i en ny og spændende verden. Der er lige så mange ure som der er personer, og de passer hver især til forskellige typer af mennesker. Et ur er på mange måder en investering, ligesom et køretøj eller et sæt tøj kan være det, fordi du dybest set skyder penge i dig selv.

Dine mange penges fremtid

Der findes samlemani indenfor mange grene af tilværelsen. Nogle samler på klistermærker, andre samler på elskere, og andre igen samler på præmier eller andre ting, som kan styrke selvsikkerheden, og sende de signaler, man nu engang ønsker.

En af de mest grundlæggende former for samlemani findes indenfor kapital. Penge er et middel til at få mange ting til at bevæge sig, og et godt investeret liv kan resultere i en tilværelse under varme himmelstrøg og med alverdens luksusgenstande indenfor hånds rækkevidde. Hvem ønsker ikke dette for sig selv og sine børn?

Når det kommer til formuepleje, findes der mange modeller. Nogle foretrækker at investere en del af puljen i aktier, og tilbringer en del af tilværelsen med at holde øje med markedet, købe, sælge og investere videre. Det er som et spil, hvor man selv bidrager med indsatsen. Andre foretrækker at overlade arbejdet til en advokat, en bank eller et pensionsselskab, som derefter bruger sin ekspertise til at stille kunden tilfreds. Der er altid risici ved enhver handling – derfor bør man også vælge efter temperament.

Vis mig din telefon, så skal jeg fortælle dig hvem du er

Er din skærm smadret, og er der gået mere end en uge, så er det sandsynligt at du prioriterer afslapning over karriere. Et smadret glas er som et sæt knuste briller, som stadig tjener sin grundfunktion, men som skriger til verden: Reparation!

Din smartphone kan have gavn af mobiltilbehør som et panserglas, som nok ikke hjælper et fald ud fra Rundetårn, men som kan standse ulykken ved det uheldige fald ud af lommen. Hvem kender ikke noget, som havde telefonen i lommen i bilen, og da personen skulle stige ud, sagde det bump og klir. Historien er så gammel som smartphonen, og det vil fortsætte indtil den dag telefoner får vinger. Der har været tale om en app, som får telefonen til at skrige når den mærker store udsving i tyngdekraften, men det kræver stadig reflekser som Spiderman at gribe en telefon, som man har glemt alt om, også selvom den skriger efter hjælp.