En jobkonsulent-uddannelse????

En jobkonsulent-uddannelse????

En undersøgelse foretaget af Center For Arbejdsmarkedsforskning (CARMA) ved Aalborg Universitet, viser at en ud af fem ansatte i jobcentrene ikke har en relevant uddannelse.
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.121 ansatte i 27 af landets jobcentre. I de kommuner hvor undersøgelsen er foretaget, kan du som ledig blive mødt af sagsbehandlere, der har en uddannelse som pædagog, vinduespudser eller måske endda pornofotograf… Professor Henning Jørgensen fra CARMA mener ikke, at det er godt nok. -Når man f. eks. går til lægen, forventer man jo at lægen er faguddannet, og at fagligheden er i orden. Sådan burde det også være, når man som ledig går på jobcentret for at hente hjælp.

Decideret jobkonsulent-uddannelse

Henning Jørgensen mener at der derfor skal ske noget dygtiggørelse fagligt. Han foreslår en decideret jobkonsulent-uddannelse, da det findes i landene omkring Danmark. Der må da være nogle krav til fagligheden og en uddannelse bag et sådant job. HK/Kommunals beskæftigelsesudvalg, som er repræsentant for størstedelen af jobkonsulenterne, siger at alle tiltag der kan forbedre jobkonsulenternes faglighed, er mere end velkomne. Formanden Ilse Asmussen vil dog gerne understrege, at de jobkonsulenter der er der nu, gør deres job ordentligt. De er jo ansat af nogle ansættelsesmyndigheder, som er sikre på, at de kan klare den opgave.

Overenskomstkrav

Dog erkender Ilse Asmussen, at der engang imellem kan være et hul i specialviden om f. eks. det juridiske blandt de ansatte jobkonsulenter. Men der er mulighed for efteruddannelse som det er nu for dem. Lige nu, er det dog lidt svært at sende folk på kurser, da hverdagen er meget travl, og kommunerne er økonomisk pressede. Ellers er det et ansvar ledelsen står med, at få sendt de ansatte afsted på kurser, så de er kvalificerede til at klare de pågældende opgaver. I HK har de derfor lavet et overenskomstkrav om, at alle nye medarbejdere i det mindste skal have tilbudt et introduktionskursus, siger Ilse Asmussen. Professor Henning Jørgensen har vurderet, at de ansatte i branchen der trænger til at blive opkvalificeret er ca. 15.000 personer.