Elektronisk vejledning skal hjælpe flere i uddannelse

Elektronisk vejledning skal hjælpe flere i uddannelse

Undervisningsministeriet lancerer et elektronisk vejledningstilbud, der giver unge og voksne let adgang til vejledning om uddannelse og beskæftigelse.
Opstår dit behov for vejledning om uddannelse eller job en søndag aften, kan du ringe, sms’e, chatte eller e-maile dig til hjælp gennem eVejledning.dk. Undervisningsministeriet lancerer et nyt, elektronisk vejledningstilbud, der skal give borgerne let adgang til uafhængig information og vejledning om uddannelse, beskæftigelse og kompetenceudvikling. Undervisningsminister Tina Nedergaard glæder sig over tilbuddet. ”Med eVejledning tager vi et stort skridt i udviklingen af vejledning. Det er et ekstra landsdækkende vejledningstilbud, der målrettet og konsekvent anvender digitale medier i kontakten med de vejledningssøgende unge og voksne. Tilbuddet er et af initiativerne i Ungepakke II, som skal være med til at hjælpe alle unge i gang med en uddannelse og aflaste især Ungdommens Uddannelsesvejledning, så der frigøres ressourcer til at koncentrere indsatsen om de unge, som har svært ved at vælge og fastholde en uddannelse,” siger Tina Nedergaard. Med eVejledning.dk tilbydes en bred vifte af kommunikations- og vejledningsværktøjer, og brugerne vælger selv hvilken kanal, der passer bedst. 34 vejledere vil personligt vejlede de borgere, der henvender sig. Undervisningsministeriet markerer åbningen af eVejledning i Undervisningsministeriet den 6. januar 2011 klokken 12.30.

eVejledning

eVejledning.dk kan kontaktes direkte på tlf. 7022 2207 eller e-mail: kontakt@evejledning.dk Åbningstider: Mandag til torsdag klokken 10:00-22:00, fredag klokken 10:00-20:00 og lørdag/søndag klokken 12:00-20:00. Kilde: UVM.dk