Din mobil finder vej til bus, tog og metro

Din mobil finder vej til bus, tog og metro

Danskernes foretrukne rejseplanlægger - Rejseplanen.dk - kan nu downloades til mobilen. Og har din mobil GPS, kan Rejseplanen ikke bare lægge en plan for dig på mobilen, men også vise dig vej til nærmeste stoppested.
Nu behøver du ikke længere sidde foran en computer for at planlægge din transport. Med Rejseplanens mobilapplikation har du Rejseplanen ved hånden, når du er på farten og har brug for at finde den rigtige afgang med bus, tog og metro. Over 10.000 danskere har på rekordtid downloadet Rejseplanen til deres iPhone, og nu lanceres Rejseplanen også til andre mobiltyper. "Den store interesse for at downloade Rejseplanen til iPhone viser, at vi har ramt et behov for mobil rejseinformation. Derfor lancerer vi nu en java-applikation, så ejere af andre typer mobiltelefoner får adgang til samme tjeneste," siger Marketing Manager Birgitte Woolridge fra Rejseplanen. "Danskerne planlægger hver måned ni millioner rejser med Rejseplanen, og det tal vil stige yderligere, nu hvor brugerne kan tage os med overalt," siger hun. Rejseplanen på mobiltelefonen har den velkendte søgefunktion, der nemt finder den enkleste og hurtigste transportform mellem A og B, og man kan gemme sine favoritrejser på telefonen, så man ikke behøver at gå online igen for at finde samme rejser.

GPS og rejseplan går op i en højere enhed

Rejseplanens mobilapplikation kan også bruges sammen med den GPS-funktion, som et stigende antal mobiltelefoner er udstyret med. GPS'en finder din position og fortæller den mobile rejseplan, at du står ud for Nørregade 7 i Fredericia. Derefter viser Rejseplanen dig vej til nærmeste stoppested og station. Du kan også lægge din hjemmeadresse ind. Så kan mobiltelefon, GPS og Rejseplanen i forening altid vise dig den nemmeste vej hjem i en fart. Så bliver det ikke lettere. Rejseplanen er gratis. Men du bruger datatrafik, når du downloader programmet, og når du senere bruger det. Det koster på den dyreste datatakst i Danmark ca. 2,50 kr. at downloade programmet. Herefter fylder et enkelt rejseopslag ca. 1-3 Kb, hvilket koster max. 5 øre.

Sådan gør du:

Send en SMS til 1231 med teksten "Rejseplanen Mobil". Så får du et link retur i en SMS. Klik på linket, så applikationen downloades. SMS'en er gratis.