Dette må du ikke undlade fra dit CV i 2022

Dette må du ikke undlade fra dit CV i 2022

2021 synger på sidste vers og vi nærmer os et nyt år, 2022. Et år der måske byder på et nyt selv, nye tiltag eller måske et nyt job. Tendenserne skifter hele tiden, og kriterierne for ansættelse er ingen undtagelse. Arbejdsgivernes krav og forventninger ændrer sig konstant, men frygt ej! Herunder har vi samlet nogle af de færdigheder du ikke må undlade fra dit CV i 2022.

 

Hårde færdigheder

Selvom der de sidste år har været stor fokus på de bløde færdigheder, er der altså også brug for at fremhæve de hårde færdigheder. Tiden og teknologien ændrer sig hurtigt, og derfor vil der i 2022 helt sikkert komme ekstra fokus på de mere tekniske hårde færdigheder. De hårde færdigheder vil selvfølgelig variere meget fra karrierer til karrierer, men her er nogle af de hårde færdigheder der kan ende med at give dig jobbet i 2022.

 

Tekniske læsefærdigheder

Arbejdspladserne og jobbene bliver mere og mere afhængige af computere og alverdens andre teknologiske enheder og systemer. Det at vide hvordan man navigere på nettet, de forskellige operativsystemer eller mestre de forskellige applikationer der måtte være indenfor dit felt bliver prioriteret højere og højere, og dette er også et punkt der bare ikke må mangle på dit CV i 2022.

 

Dataanalyse

Du tænker måske at dette kun vedrører dem i teknologibranchen, men tænk om igen. Det er vigtigt for medarbejdere i en hver branche at være i stand til at se på et grundlæggende datasæt og forstå det. Dette vil hjælpe med at træffe veluddannede strategiske beslutninger og måske endda diskutere præsentationer eller succes. Dette er måske ikke nødvendigt for et hvert job men det vil helt sikkert blive værdsat.

 

De bløde færdigheder

Det er ingen tvivl at vigtigheden af bløde færdigheder stiger og det kan kun forventes at de vil fortsætte med det i 2022. Mange vil have de hårde færdigheder til netop det job du søger, men ikke dem alle vil have de bløde færdigheder til at komme et skridt videre. Her er nogle af de bløde færdigheder du skal fokusere på i 2022.

 

Tilpasningsevne

Under pandemien har mange virksomheder indset vigtigheden af at have tilpasningsevne og de ønsker at sikre at nyansatte har denne. Uanset hvilken branche du er i, kan du risikere ændringer og specielt i denne tid. Derfor er det vigtigt at understrege at du er tilpasningsparat og er villig til at tilpasse dig for at få succes.

 

Empati

Empati er især i lederstillingerne en vigtig færdighed at besidde, da det sikrer du har evnen til at løse konflikter på en sund måde og skabe et positivt miljø. Ved at fremhæve du har empati viser du at du er en teamleder og kan bidrage med bedre resultater.

 

Kommunikation

Kommunikation er kilden til et problemfrit arbejdsmiljø. Mange fejl er bygget på miskommunikation, det er derfor vigtigt at fremhæve hvor godt du kommunikere med andre både fysisk og virtuelt.

Tilføj disse færdigheder til dit 2022-CV for at opbygge en stærk repræsentation af, hvad du har at tilbyde og for at øge dine chancer for at få drømme jobbet.