Det skal man have styr på som iværksætter og studerende

Det skal man have styr på som iværksætter og studerende

Går du også med en lille iværksætter gemt i maven, og er du samtidig studerende? Så er der nogle forskellige ting, du er nødt til at overveje, inden du tager springet som iværksætter. Der er rigtig mange ting, som man skal have styr på, når man starter sin egen virksomhed, og det kan spænde bredt fra arbejdsplan til ansatte og kontorlokale. Kontorlokalet er nemlig et vigtigt element for dig og din virksomhed, og det er altså her, du skal have din daglige gang. Derudover er der en masse sociale og faglige prioriteringer i forhold til studiet, som skal overvejes, inden du starter din egen virksomhed. 

Passende kontorlokaler hvis du er studerende

Som studerende kan det måske virke uoverskueligt, at finde ud af hvilket lokale, der skal være med til at danne rammen om virksomhedens første udviklingsfase. Her er coworking et godt alternativ. Coworking er en af de nyere arbejdsformer indenfor iværksætteri, som giver dig mulighed for at dele faciliteter med andre iværksættere, som måske endda også er studerende, og har de samme visioner som dig. Hvis coworking lyder som noget for dig kan du klikke her og finde en ledig kontorplads.

En anden mulighed inden for kontorpladser er et åbent fælleskontor. Her er tanken også, at man deler kontor med andre iværksættere, så på mange måder minder dette koncept en del om coworking kontorpladser. Dog har de andre iværksættere ikke nødvendigvis samme visioner og idéer som dig selv, men det kan på mange måder også være en fordel. Hvis din virksomhed står, og mangler netop et åbent fælleskontor, så læs mere her, hvor du kan finde et der passer til din virksomhed, som du også kan dele med andre studerende.

Overvejelser omkring studie og iværksætteri

Det gode ved, at starte en virksomhed som studerende er, at man endnu ikke er bundet til store faste udgifter, som for eksempel en fast ejendom eller familie. Selvfølgelig vil det være en udfordring at starte sin egen virksomhed, udelukkende på SU, så det vil være en god idé at overveje hvilke midler, du har til rådighed, inden du tager springet. Ikke nok med det så vil der altid være nogle fravalg, der skal laves i forhold til dit studieliv.

Det kræver hårdt arbejde og meget tid at starte sin egen virksomhed, hvilket betyder at der er nogle ting, både på det sociale plan men også på det faglige plan, som man er nødt til at vælge fra. Dog vil du gennem dit liv som iværksætter møde en masse nye mennesker og danne dig nogle nye bekendtskaber, som vil komme til at gavne din virksomhed, da det er en fordel at have et godt netværk som iværksætter. Du er altså nødt til at lave nogle fravalg, som kan virke hårde, men du får derimod en masse erfaring, og kommer til at lære nogle ting, som du umiddelbart ikke kan lære fra en bog. Samtidig vil det være godt for dit CV, og måske endda sikre din fremtid.