Det skal du overveje når du er på SU

Det skal du overveje når du er på SU

Annonce

Når man er på SU, kan det være svært at få hverdagen til at hænge sammen, og der er mange ting at man bliver nødt til at undvære, fordi pengene ikke er der. Dog sorteres vigtige ting fra, som egentlig burde blive prioriteret højere end noget andet. Du får her en lille liste over 3 ting at du skal tænke over, når du er på SU.

Din sundhed kommer først

Generelt er der mange studerende der ”glemmer” at tage en tur til tandlægen, når det er nødvendigt. Det er ingen hemmelighed at tandlæger kan være virkelig dyre, så det er klart at tanken om at droppe det kommer. Det er bare ikke holdbart i længden. Helbred kommer først, og tænderne er ligeså meget helbred som resten af kroppen, hvis ikke bare, da tænderne ikke fixer sig selv, som når en knogle gror sammen igen. Det er måske ikke altid at man tænker over at børste tænder når man kommer hjem fra byen, og det er virkelig ikke godt for tænderne. Energidrik og sodavand når man spiller computer er heller ikke tændernes bedste venner. Derfor er det vigtigt at finde en billig, og god tandlæge. Tandlægerne Rønn og Lund er virkelig gode, og personale som alle er søde. Selv hvis du er bange for tandlæger, gør de hvad de kan for at du går derfra med en god oplevelse. Husk nu tænderne.

Uforudsete udgifter

De fleste har på et tidspunkt i deres liv prøvet at få en uforudset udgift, og det er bare træls. Det er bare ikke sjovere når man er på SU, hvor man virkelig ikke har meget at gøre med. Det er heller ikke altid at opsparingen lige er helt i top, så derfor ville det være klogt at lægge så meget fra som overhovedet muligt, så man får fyldt opsparingen lidt op. Den kan altid være der, hvis der kommer noget uforudset. Selv hvis opsparingen ikke kan dække det, kan man altid tage et SU-lån. Det er heldigvis et billigt lån, som man har lang tid til at betale tilbage. Hvis man bare tager lånet i én måned, er det jo ikke meget at betale tilbage efter endt uddannelse.

Tegn en forsikring

Noget af det bedste du kan gøre for dig selv, er at få nogle forsikringer. At være medlem af Danmark giver rigtig godt, specielt når man skal til tandlægen. Derudover er der tilskud til briller og medicin, som også kan koste en del. Derudover er en indboforsikring også en god idé, da man aldrig ved hvad der kan ske, da ting ofte sker ud af det blå. Specielt hvis man cykler er det en fordel at have en cykelforsikring, da cykler desværre ofte bliver stjålet.