Det betyder de nye regler for kviklån

Det betyder de nye regler for kviklån

Særligt unge mennesker falder i fælden og vælger de hurtige kviklån. Forbrugerombudsmanden har længe været opmærksom på problemet og har tidligere indført regler for disse låneudbydere, hvor der lød et krav på, at der skulle være 48 timers betænkningstid, inden lånet trådte i kraft. Disse regler udvides nu, da hver 8 låntager kommer i problemer med at betale pengene tilbage og dermed kommer i økonomiske problemer – hvilket ikke kun gælder de unge mennesker. Her kan du kort få en indsigt i, hvad de nye regler kommer til at betyde for dig.

Muligheden for lån skal ikke baseres på statistik

Kviklån, såsom SMS lån, skal ikke længere udbydes til kunderne ud fra statistikker. Tidligere har lånudbyderne vurderet deres kunder ud fra alder, køn og bopæl, men de skal nu vurderes ud fra det enkelte individ. Lånudbyderne skal nu se den enkelte låneansøgers personlige økonomi, hvilket skal baseres på deres årsopgørelse og lønsedler.

Således skulle sikkerheden for, at den enkelte låntager ikke ender i økonomiske problemer, hvor de ikke kan betale deres lån tilbage på den korte periode, som de fleste lånudbydere giver krav på.

Tag kviklån med omtanke

Selv om der kommer nye regler for kviklån, som gerne skulle sikre, at du ikke får taget et lån, som du ikke har mulighed for at betale tilbage, så er det stadig en rigtig god ide, at du overvejer dit valg grundigt. Uanset hvad så kan det blive en dyr affære at tage et lån, da renten ofte er sat meget højt. Det anbefales derfor, at du i bund og grund blot overvejer, hvorvidt du har brug for at tage det hurtige lån. Undgå at tage nogle impulsive beslutninger på dette område og tænk en ekstra gang over det, inden du ansøger.

Hvis du alligevel vælger at tage lånet, så er det absolut en god ide at gå efter det bedste kviklån på markedet. Det kan måske virke indlysende, men det kan være en jungle at finde rundt i de mange muligheder. Sammenlign kviklån hos forbrugermagasinet for at være på sikre side, inden du vælger din endelige lånudbyder. Det kan ligeledes give dig en god oversigt over hvilke udbydere, du har at vælge imellem.