Derfor skal en studerende blive medlem af A-kasse og fagforening

Derfor skal en studerende blive medlem af A-kasse og fagforening

Studerende kan med fordel forberede sig på arbejdslivet ved at melde sig ind i en A-kasse og en fagforening under studiet. Udover at være sikret rettigheder til indkomst og rådgivning fra starten, så er det også gratis, når man er under uddannelse. Læs videre og lær meget mere om, hvilke fordele studerende får som medlem af en fagforening.

Det har aldrig skadet at tænke en lille smule fremad. Som studerende skal man selvfølgelig holde fokus på studiet som førsteprioritet, men allerede inden studiet lakker mod enden, kan man overveje, om ikke det var en god idé at melde sig ind i både A-kasse og fagforening. De fleste fagforening tilbyder gratis medlemskab for alle under uddannelse, og netop derfor er der ikke noget at tabe på et tidligt medlemskab.  

Allefagforeninger.dk er en hjemmeside, hvor du får det fulde overblik over, hvilke fagforeninger og A-kasser du både som studerende og arbejdende kan melde dig ind i. Der er forskellige fagforeninger til forskellige brancher. De varetager alle interesser for arbejderen i en given branche, og det er derfor vigtigt med en fagforening, der forstår sig på, hvad den givne branche går ud på.

Fordele for dig, som er studerende

Der er flere fordele for dig som studerende og vælger at melde dig ind i en fagforening. De såkaldte dimittendregler sikrer du en fuldtidsindkomst, når du er færdiguddannet. Når du som studerende melder dig ind i en fagforening, undgår du en karensperiode efter endt uddannelse. Det vil sige, at du er sikret en indkomst lige så snart, du er færdig på studiet.

Overgangen fra studerende til jobsøgende er altid fagre nye verden for de fleste. De er de færreste, der er sikret et job på forhånd, og det er kun meget specifikke brancher, der rekrutterer studerende til fremtidigt arbejde. Derfor er der mange, der skal tage turen igennem arbejdsløshedsmøllen, og her er fagforeninger klar til at assistere dig fra starten. Med fagforeningernes hjælp kan du komme i beskæftigelse hurtigt og effektivt.

Fagforeninger til alle brancher

Der findes fagforeninger, der varetager arbejdernes interesse i alle fag. Det er ikke alle fagforeninger, du behøver en universitetsuddannelse for at være medlem af, og mange tilbyder medlemskab, uanset hvilken faglig baggrund du har. Også her er det ofte gratis som studerende at være medlem.

Der kan alligevel være flere fordele at vide, hvilken fagforening der passer bedst til det fag, man beskæftiger sig med. Vil du gerne arbejde i bygge- og anlægsbranchen er det enormt vigtigt med en fagforening, der forstår det krævende og fysisk hårde arbejde, som murere og tømrere og lignende bliver udsat for.

Det samme gælder dem med længerevarende uddannelser enten fra universitetet eller lignende. Med fagspecifikke fagforeninger får du en mere specificeret karriererådgivning eller juridisk assistance i tilfælde af arbejdsulykker eller lignende. Det betyder, at du ikke behøver spekulere over, om din fagforening vil forstå de arbejdsmæssige problematikker og udfordringer, som du til daglig står over for. Fagforeninger er skabt ud fra forestillingen om at styrke arbejdsfællesskabet, og det er de traditioner, som de stolt fører videre.