Derfor skal du prøve vegetariske måltidskasser

Derfor skal du prøve vegetariske måltidskasser

Annonce

Som studerende har man ofte alt for få timer i døgnet, og ens hverdag er fyldt op med deadlines på opgaver, dårlig samvittighed over alt det, man ikke har fået læst og stress over, at man skal forsøge at balancere uddannelse, studiejob, fritidsinteresser og samvær med venner og familie. Især i eksamensperioderne kan det være svært – ja, nærmest umuligt – at balancere det hele og holde alle bolde i luften på samme tid, og den travle eksamenstid er for de fleste studerende en uoverskuelig og stressende periode, der dræner mange for energi og overskud. Et hjælpemiddel i den travle hverdag kan være vegeratiske måltidskasser, og nu skal du høre hvorfor. 

Hvad er en måltidskasse?

Måltidskasser er et nyere koncept, der lige nu især hitter stort blandt danske børnefamilier, men studerende kan også få meget glæde af dem.

Kort fortalt går konceptet omkring måltidskasser ud på, at du bestiller kassen over internettet hos én af de mange måltidskasse-leverandører på markedet, og så får du leveret en boks fyldt med råvarer, tilbehør og opskrifter direkte til din hoveddør. På den måde er det nemmere end nogensinde før at lave hurtige og lækre retter i en travl hverdag. 

Der kommer nye leverandører af måltidskasserne på markedet hele tiden, og derfor er der et hav af forskellige typer af kasser, som du kan vælge imellem, blandt andet vegetariske bokse, familieudgaver og slankeversioner. Når du bestiller, vælger du helt selv, hvilken type af måltider du ønsker, samt hvor mange personer og dage der skal være mad til i kassen. 

Få mere overskud i hverdagen

Det er nok de færreste af os, der har lyst til at bruge mere tid end allerhøjest nødvendigt på indkøb og madlavning, når eksamensopgaverne og læsningen ligger og venter på os, men alle mennesker skal have noget at spise engang i mellem, og når man i forvejen er i energiunderskud, er det vigtigt, at man får noget sundt og nærende indenbords. Med en vegetarisk måltidskasse er du sikker på, at du får den energi, du skal bruge for at kunne klare eksamensperioden. 

De fleste retter i måltidskasserne tager kun 15-30 minutter at lave, og i og med at du også slipper for at bruge tid på at købe ind og finde på retter, er der rigtig meget tid at spare, som du i stedet kan bruge på at fordybe dig i eksamensskrivningen. 

Skån miljøet

Som du nok har hørt, er kødindustrien og kvægproduktionen en af de helt store klimasyndere, og både på grund af hensynet til klimaet og dyrevelfærden vælger flere og flere danskere at prøve kræfter med vegetarisme. I og med at vegetarer ikke spiser kød, består deres kost i høj grad af grøntsager, frugt, nødder og korn, og de er vigtige energikilder, hvis man mangler overskud i hverdagen. Ved at vælge en vegetarisk måltidskasse er du dermed både med til at gøre noget godt for miljøet og dyrevelfærden, samtidig med at du får de helt rigtige vitaminer til at klare en presset tilværelse som studerende.

Spar penge

Endnu en god grund til at vælge netop en vegetarisk måltidskasse er, at de vegetariske udgaver oftest er en del billigere end dem med kød, og det er en god sidegevinst, når man er studerende og lever på SU.