Derfor gavner en balancecykel dit barn

Derfor gavner en balancecykel dit barn

Hvis du gerne vil hjælpe dit barn god i gang, bør du overveje at investere i en balancecykel. En balancecykel er nemlig en af de bedste start du kan få, hvis dit barn i fremtiden skal køre på en løbecykel.

En balancecykel vil kunne træne barnets balance, hvilket er godt for barnets grundmotorik. Typisk vil børn der har prøvet en balancecykel ikke benytte sig af støttehjul når de skal i gang med at cykle på en løbecykel.

Børn vil også få mere selvtillid af at cykle på en balancecykel. At få meget selvtillid i en tidlig alder vil hjælpe dit barn meget i løbet af folkeskolen og videre. Faktisk har en undersøgelse vist, at børn der cykler på en balancecykel har nemmere ved matematik og andre matematiske fag.

Det vigtigste ved en balancecykel

Det vigtigste, når du skal ud og købe en balancecykel er at få en cykel, som passer til dit barn. Det er ikke alle balancecykler, som kan benyttes af den samme aldersgruppe, og har du derfor et barn i 2 års alderen, bør du købe en balancecykel der passer til en 2 årig.

Derudover bør du købe en balancecykel som ikke vejer meget. Nogle af de bedste balancecykler har en vægt på 2 kg, hvilket gør det meget nemmere for dit barn at cykle.

En balancecykel har ligesom alle andre cykler et baghjul. Dette er for at lære dit barn at holde balancen - er dit barn hurtigt til at lære at holde balancen, kan du tage baghjulet af balancecyklen. Dette afhænger selvfølgelig af hvilken cykel du køber.

Kvaliteten på din balancecykel skal være i top

Når du har besluttet dig for at købe en balancecykel til dit barn, skal du være opmærksom på at der ikke må spares på kvaliteten. Sparer du på kvaliteten vil balancecyklen, alt efter hvilken model du har købt, hurtigt rustne.

En balancecykel i god kvalitet vil ligeledes have et behageligt sæde, således at dit barn elsker at stige op på cyklen. Derudover skal du også købe en balancecykel hvor du har mulighed for at justere på sadel og styr.

Ved at være i stand til at justere på sadlen og styret, vil du kunne tilpasse cyklen perfekt til dit barn.

Det er ikke svært at vedligeholde en balancecykel, som er af god kvalitet. Typisk vil du kun behøve at rengøre cyklen et par gange i løbet af året, og så vil den være i stand til at holde i mange år.

Balancecyklen - cyklen du kan bruge i mange år

Som vi nævnte tidligere, er det vigtigt at du har mulighed for at justere på dit barns balancecykel. Ved at være i stand til at justere på cyklen, har du mulighed for at lade dit barn bruge cyklen i lang tid.

Enkelte cykler vil kunne sættes op til 20 cm op, hvilket betyder at cyklen kan holde i op til 5 år - hvis bare du gør cyklen ren og holder den i god stand.