Derfor er din søvn så vigtig for dig som studerende

De fleste mennesker bruger i gennemsnittet 8 timer i sengen hver nat, hvilket vil sige at man cirka bruger en tredjedel af sit liv i sin seng. Selvom dette kan lyde helt vildt, er det realiteten, og det er en nødvendighed for os at få en god nats søvn, for at vi kan fungere optimalt i vores hverdag. Men hvorfor er søvnen så vigtig for os?

 

Behovet for søvn

Det er nødvendig for os mennesker at få søvn, idet det er en fysiologisk nødvendighed og har en afgørende betydning for kroppens genopbygning. Manglen på søvn kan påvirke dit immunforsvar, og derudover påvirke din hukommelse og indlæring. Derfor er det altså rigtigt vigtigt at få sørget for at få en ordentligt nattesøvn. De fleste mennesker som har oplevet at have en dårlig nats søvn ved, at det påvirker både humør og ens ydeevne. Derfor er søvnen altså yderst nødvendigt, for at du kan præstere dit bedste, om det så er på job eller på studiet.

Som studerende er det vigtigt at din hukommelse og indlæring er god, for at du kan være flittig på studiet. Derfor er søvnen speciel vigtig for dig som studerende, idet en dårlig nats søvn kan påvirke din indlæring negativt.

Ens søvnbehov er meget individuelt. Hvor nogle kan nøjes med seks timers søvn hver nat, har andre brug for op til ni timer. Hvis man føler sig udhvilet og ikke føler sig sløv og søvnig i løbet af dagen får man højst sandsynligt nok med søvn, og derfor er antallet af timer ikke noget man behøver at bekymre sig alt for meget om.

 

Søvnkvalitet

Som tidligere nævnt er der forskel på, om man føler sig bedst udhvilet ved seks timers søvn eller ved ni timers søvn. Dette er meget forskelligt fra person til person. Det kommer nemlig an på søvnkvaliteten, altså hvordan man sover, imens man sover. Der er forskel på om man er i en dyb eller let søvn, samt hvor mange gange man vågner i løbet af natten. Kvaliteten af søvn har altså en indvirkning på hvor udhvilet du føler dig.

Udover at få sørget for at få nok timers søvn om natten, så er det også vigtigt at have den rigtige seng. For at man sover godt om natten og får mest muligt ud af sin søvn, er det en nødvendighed at sove godt. Derfor kan det helt sikkert betale sig at tjekke forskellige senge ud. Du kan finde sengen til studieboligen hos sleepzone.dk/senge. Her er det muligt at chatte med en professionel sengevejleder, så du er sikker på at du vælger den helt rigtige seng for dig. 

Så for at du føler dig mest mulig udhvilet, frisk og oplagt kommer man bedst muligt igennem dagen, hvad enten det står på studie, arbejde eller noget helt tredje, så er det en god ide at få styr på sin søvn. Søvn er rigtig undervurderet, idet det påvirker hele ens hverdag, hvis man ikke får en ordentlig nattesøvn. Så sørg for at få rigeligt af søvn og have en god seng – så er du mest oplagt og udhvilet til din dag.