Derfor er det vigtigt med studierelateret arbejde

Derfor er det vigtigt med studierelateret arbejde

I dag tror de fleste elever i gymnasiet og studerende på videregående uddannelser, at det er vigtigst at have et højt gennemsnit for at få et godt job i fremtiden. Karakterer fylder rigtig meget i elevers og studerendes hverdag, og det kan være med til at skabe splid og intens konkurrence. Mange undervisere og lærere kritiserer karakterræset, fordi de mener det spænder ben for selve læringen. Da karaktererne spiller en enorm rolle på de fleste uddannelsesinstitutioner, resulterer det i, at eleverne og studerende ikke har nok nysgerrighed og risikovillighed, men derimod blot følger retningslinjerne for, hvordan man får en god karakter.

Hermed lyder også en stor kritik til den karakterskala, der blev indført i skoleåret 2006/2007. Skalaen blev angiveligt indført for at gøre det lettere at overføre karaktererne til internationale karakterskalaer. Før i tiden var der flere tal at vælge imellem, og det gjorde, at elever og studerende lettere kunne inddeles i felter, som rummede mere end én karakter. I dag er karaktererne meget adskilt, og dermed er der et større skel mellem de forskellige karakterer. Da karaktererne ligger så langt fra hinanden på skalaen, kommer det hurtigt til at lyde mere negativt, hvis man får en karakter i den lave ende, og hermed stræber flere og flere elever og studerende efter toppen.

 

Studiejobs vægtes højt

Heldigvis er mange arbejdsgivere begyndt at vægte andre ting højere end de gode karakterer, nemlig studierelevant arbejde og frivillighed ved siden af studiet. Studerende, som går igennem studietiden med næsen begravet i bøgerne, er ikke altid garanteret drømmejobbet. Derimod sætter mange arbejdsgivere pris på, at de studerende har lavet andet fagligt relevant i løbet af studietiden, som for eksempel studierelevant eller frivilligt arbejde. Arbejdsgiverne sætter pris på studierelevant arbejde, fordi det siger enormt meget om den studerende som person. Det viser, at man har overskud, og derudover også, at man har engagement og motivation for det, man laver. Selvfølgelig er det vigtigt at de faglige kvalifikationer er i orden, men personlighed og engagement vægtes lige så højt, mener mange arbejdsgivere. I mange tilfælde er studiejobbet skyld i, at man får job efterfølgende. Måske endda i den virksomhed, hvori man havde studiejobbet. Derfor kan det studierelevante arbejde i høj grad betale sig.

Et studiejob er godt at have, ikke mindst for din økonomi, men det kan også hjælpe dig med at blive endnu klogere inden for dit felt. Hvis du for eksempel læser en uddannelse inden for kommunikation, kan det være en god idé at få et studiejob, hvor du kan komme til at arbejde med kommunikation. Det kan give dig en masse praktisk erfaring, som selve studiet ikke er i stand til at give dig. Hvis du er ved at uddanne dig inden for events og oplevelser, kan et studierelevant job også være en god og lærerig idé. Det kunne for eksempel være et studiejob hos en event virksomhed  hvor det er muligt at få en masse viden om skabelsen af gode events og konferencer, alt imens du får mulighed for at afprøve din teori i praksis og får dig en masse gode erfaringer, du kan bruge i dit fremtidige job. Dine erfaringer vil blive værdsat af fremtidige arbejdsgivere, og de kan hjælpe dig et skridt tættere på drømmejobbet.