Derfor er det en god idé at melde sig ind i en akasse som studerende

Derfor er det en god idé at melde sig ind i en akasse som studerende

Det har ikke altid været lige eftertragtet for studerende at melde sig ind i en a-kasse. Men der er faktisk mange nye fordele, som gør, at man bør genoverveje at starte et medlemsskab. Herunder kan du læse de vigtigste grunde til, at du bør melde dig ind i en a-kasse.

5 gode grunde til at finde sig en akasse

 1. Det er gratis!
  Mange a-kasser vil gerne tiltrække studerende, så derfor er mange af dem gratis. Det vil sige, at det er altså ikke økonomien, der skal holde dig tilbage.

 2. Få udbetalt dagpenge.
  Står du uden job efter endt uddannelse, så er det a-kassen, der skal udbetale dine dagpenge, mens du er jobsøgende. Dog skal du have været medlem i et år inden din uddannelse slutter, hvis du vil have udbetalt pengene umiddelbart efter du er blevet uddannet.
 1. Hjælp til at komme ud på arbejdsmarkedet.
  A-kassen er interesseret i at få dig i gang og ud på arbejdsmarkedet. Derfor tilbyder de ofte workshops og kurser til at lave gode ansøgninger og foreberedelse til jobsamtalen.
 1. Udvid dit netværk.
  Du kan allerede begynde at arbejde på dit professionelle netværk under uddannelse, hvis du takker ja til nogle af a-kassens tilbud. Det er en god måde at komme videre på arbejdsmarkedet, da jobtilbud pludselig kan opstå gennem møder med nye mennesker.

 2. Du er ikke bundet.
  Selvom det er gratis at være med under uddannelsen, så betyder det ikke at du er bundet til samme a-kasse efterfølgende. Her kan du frit vælge mellem andre a-kasser, der møder dine behov bedre.

 

Undersøg sagen

Er du stadig i tvivl, så er det en god idé at undersøge, hvilke muligheder du har. Du kan med fordel sammenligne udbuddet fra flere forskellige a-kasser. På denne måde sikres du at vælge den rigtige. Som studerende er det ofte den største fordel, at det kan betale sig økonomisk. Hvis du ønsker at læse mere, så find information om billig a-kasse her.