Derfor bør du undgå kviklån som studerende

Derfor bør du undgå kviklån som studerende

Som studerende har man en svært presset økonomi, og derfor kan det være fristende at tage et hurtigt lån for at dække nogle udgifter og måske købe noget du virkelig har brug for, men som du har svært ved at spare op til. Det er dog ikke nødvendigvis en særlig god ide, men hvorfor? Det kan du læse mere om her og blive klogere på, hvorfor du bør undgå kviklån som studerende.  

Kan ende i en nedadgående økonomisk spiral 

Når man tager et kviklån, så er det ikke nødvendigvis det første lån der er problemet. Det der kan blive et problem, er hvis man ikke har mulighed for at betale det tilbage i henhold til låneaftalen og der så påløber dyre gebyrer og renter. Du skal med andre ord tit betale meget mere, end det du troede lånet kostet og lånet koster måske derfor mere, end det du får ud af det. Den nedadgående spiral kan for alvor starte, hvis du tager et nyt lån for at dække omkostningerne på et andet.  

Løser ikke nødvendigvis problemer  

Når man i forvejen har en lidt presset økonomi, så er der ikke plads til uforudsete udgifter, men et kviklån er måske ikke den bedste måde at løse problemet på. Der er flere eksempler, der det at tage et kviklån, fører til en endnu dårligere økonomi.  

Man skal derfor være forsigtig med at tage lån med høje renter og gebyrer. Det går tit så hurtigt, at man glemmer at sætte sig ind i, hvad lånet rent faktisk kommer til at koste. Man skal måske også være lidt forsigtig med at optage lån, hvor der er muligt at få udbetaling med det samme 

Du bør undgå lån som studerende, fordi det kan blive ekstremt meget dyrere, end det du nogensinde vil kunne klare at betale tilbage. Det er ikke sjovt at bruge halvdelen af sin SU på at betale ned på et lille kviklån, som har vokset sig stort.