Derfor bør du ikke udskyde din tandlægetid

Derfor bør du ikke udskyde din tandlægetid

Annonce

Når du er barn, er dine tandlægeregninger helt gratis. Fra når du fylder 18 år, begynder du at skulle betale for dine tandlægebesøg. Det er der mange unge, der ser som en god grund til at udskyde sin tandlægetid et ekstra år eller to. Dog er der langt flere gode grunde til at komme afsted. 

Derfor skal du tage til tandlægen

Det virker måske ikke slemt at springe et par over år, hvor du ikke tager til tandlægen, men faktisk kan det have afgørende betydning for dine tænder. Hvis du udskyder dine tandlægebesøg for længe, risikerer du, at du lige pludselig får en sygdom i munden eller huller i tænderne, som gør, at dine tandlægeregninger pludselig bliver rigtig høje. Det kan godt være, at du ikke føler nogle problemer på nuværende tidspunkt, men hvis du går til tandlægen én gang årligt, er du sikker på, at tingene er som de skal være. 

Det er slet ikke så dyrt

I dag koster et almindeligt tandlægetjek et sted mellem 300 og 500 kroner. Det lyder måske som meget, når du er ung og studerende, men i virkeligheden er det slet ikke så dyrt. Hvis du sammenligner med prisen på at få ordnet nogle huller, som du kan risikere, hvis ikke du tager til tandlægen i ordentlig tid, er det pludselig ikke så dyrt. Når du er til tandlægen, får du som regel allerede en ny tid igen året efter. Derfor kender du datoen i god tid og kan lægge lidt penge til side, så du ikke skal hive 500 kroner ud af én måneds budget. Hvis du lagde ti kroner til side hver uge, ville du i hvert fald have til en tandlægeregning. Desuden er der rigtig mange tandlæger, såsom en tandlæge i Glostrup, der tilbyder studierabat på flere behandlinger.