Den ultimative guide til den studerende

Den ultimative guide til den studerende

Det kan godt være, at budgettet ikke bugner, men faktum er, at vi faktisk har det meget godt som studerende. I modsætning til næsten alle andre lande, får vi rent faktisk penge for at uddanne os. Hvis du tænker lidt rationelt og lever ofte parolen ’alt med måde’, så er du rigtig godt stillet. I det følgende bliver du guidet gennem mulige tiltag som studerende.

Få et studiejob

Selvom vi får SU, er det svært at leve på den alene. Det er derfor en rigtig god idé at få et job hurtigt. Der er rigtig mange muligheder. Nogle vælger med følelserne i forhold til, hvad de mere har lyst til rent socialt, mens andre tænker lidt mere rationelt, og prøver med det samme at finde et studierelevant job.

Begge ting kan dog anbefales. Det vigtigste er, at du lærer, hvad det vil sige at arbejde, og du får lidt mere økonomisk råderum til at nyde din ungdom. Sørg dog for at find et job med fleksible arbejdstider, så du stadig kan passe din skole.

Få styr på det mentale aspekt

I dagens Danmark bliver mentale problemer desværre ikke sidestillet med fysiske problemer. Det er helt normalt at gå til lægen, og noget man snakker åbent om til venner og kollegaer, mens det for de fleste er meget mere tabu at gå til en psykolog.

Det er virkelig ærgerligt, da det mentale helbred er mindst ligeså vigtig som fysisk helbred. Selvom vi har det godt i Danmark, er det ikke ensbetydende med, at vi altid har det godt mentalt. Mennesket har for at overleve lært at tilpasse sig sine omgivelser, og den enkeltes problemer er derfor relative med den enkeltes situation. Hvad der måske ikke fra et anden perspektiv, ligner store problemer, kan meget vel være det for den, der oplever det. Bare fordi man er født med gode forudsætninger betyder det ikke, at man ikke ret til at opsøge hjælp.

Det kan for eksempel være ved at opsøge en psykolog i Ringsted. Hvis det vil hjælpe din mentale tilstand, er pengene rigtig godt givet ud.

Vær punktlig

Det lyder måske som en mindre ting, men du vil senere i dit liv virkelig få gavn af at lære at være punktlig. For mange er det noget, man skal tilegne sig hurtigt. Hvis det først bliver en dårlig vane at komme for sent, er det rigtig svært at ændre den.

Punktlighed vil hjælpe dig i alle aspekter i livet. Det vil hjælpe dig socialt, professionelt samt mentalt. Hvis du hele tiden halter efter i dine aftaler, kan det meget vel føre til stress. Noget rigtig mange studerende lider af.

Det lyder banalt, men en god måde at fremme punktlighed er ved at købe et fint ur. Ja, der er et ur på sin smartphone, men da det ikke er den primære funktion, virker det ikke så godt. Derimod føler mange de skal ære deres lækre ur ved at efterleve dens eneste funktion – at holde styr på tiden. Et bud på et lækkert ur kunne meget vel være ’fossil ure’. De er vildt flotte og klassiske, men har samtidig studievenlige priser.

Pas på helbredet

Et godt og sundt helbred hjælper dig bare gennem dine daglige gøremål. Hertil er kosten selvfølgelig noget af det vigtigste. Selvfølgelig kan du altid ikke spise lige sundt, men hvis har haft sådan en usund periode, er det om efterfølgende at gå på en detox kur for at skylle alt dårligdommen ud af kroppen. Hvis du ikke selv har tid til at lave maden hertil, er der efterhånden flere muligheder for sund takeaway.