Den ultimative guide: Sådan indretter du din studiebolig for få penge

Den ultimative guide: Sådan indretter du din studiebolig for få penge

Er du en af de mange, der netop har fået en studiebolig, og står du over for den store opgave at skulle i gang med den helt store indretning på et lille budget, så læs med her, når vi kommer med tips til, hvordan du får fat i billige møbler, samt hvordan du kan indrette din lille studiebolig, så den virker større.

 

Billige møbler

Der er overordnet 3 tilgange, du kan følge, når du skal have fat i billige møbler og indretningsartikler. Læs videre og se, hvad du kan gøre.

 

1.    DIY

For det første er der den mulighed, at du kan give dig i kast med at lave nogle af møblerne selv. Eksempelvis har sofaer lavet af europaller været meget populære de senere år, og flere steder kan du købe hynder til, der er specielt designet til en europalles mål. Dog skal man være lidt ferm på hænderne, hvis man skal give sig i kast med dette.

 

1.    Genbrug

En anden mulighed er, at du kan købe møblerne brugt på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. Køber du et møbel med polstring, skal du dog huske på, at der er mange fremmede mennesker, der har siddet og ligget i det før dig, så det kan være en god idé at få møblet renset, inden du tager det i brug.

 

2.    Tilbud

Er du mere typen, der elsker at shoppe nye ting uden at blive ruineret, og elsker du at forkæle dig selv med nye lækre ting og sager? Så er det en god idé at købe dine nye møbler på tilbud. Dette kan tilbudskongen.dk hjælpe dig med. Hjemmesiden har stor fokus på  tilbud og guider dig til de bedste handler online.

  

Indretningen

Det kan være svært at indrette en studiebolig, fordi man har brug for mange funktioner i sit hjem, samtidig med at man ikke er mange kvadratmeter at gøre godt med. Men selvom du kun har lidt plads, kan du stadig sagtens skabe et hyggeligt hjem med en lækker indretning – det kræver blot en smule mere opfindsomhed og kreativitet.

 

1. Flerfunktionelle møbler

Når du vælger møbler til dit nye hjem, bør du investere i møbler, der har mere end én funktion, så du på den måde sparer værdifulde kvadratmetre. Du bør derfor lede efter en sovesofa og overveje at køb et spisebord, der også kan bruges til skrivebord, når du studerer.

 

2. Lukkede opbevaringsløsninger

En lille lejlighed kan hurtigt fremstå rodet, og derfor er det en god idé at tænke i opbevaringsløsninger, som kan skabe struktur i dit hjem. Lukkede skabe og kommoder kan ofte give en illusion af et mere ryddeligt hjem frem for en reol, hvor alle dine forskellige ting er synlige hele tiden. Skabe og kommoder skjuler tingene og skaber rene overflader, som ikke forstyrrer øjet.

 

3. Store spejle

Det sidste tip er at indrette din lille studiebolig med store spejler, så du skaber en illusion af et større rum. Spejlene kan desuden gøre rummet lysere og mere åbent, hvilket der ellers ofte ikke gør sig gældende for små studieboliger.

Har du brug for flere tips til boligflytning, kan du få hjælp til boligsikring her.