De største forfattere er blandt de rigeste i verden

De største forfattere er blandt de rigeste i verden

Går du og overvejer hvilket erhverv du skal bedrive når du er færdiguddannet, så kan det være en ganske god ide at blive forfatter. Nogle af de rigtig store forfattere har tjent millioner på deres skriverier og tjener efterfølgende styrtende på filmrettigheder når deres bestsellere filmatiseres.

Man skulle tro at dalende avissalg og forlagskriser burde betyde at forfatter og journalist er to fag der er fortid. Men tvært imod er det netop de to fag der har størst betydning nu til dags. Selvom de fysiske aviser taber læsere til online medierne og selvom mange bøger udkommer som e-bøger, så er tilgængeligheden af nyheder og fritidslæsning blevet meget større, så det når ud til flere og flere har mulighed for at læse dette.

Selvom vi lever i en digital tid, hvor det meste af den information og den underholdning vi får er via videomedier, som Youtube, Netflix, Viaplay og almindelig fjernsyn, så er der altid en forfatter eller en journalist bag det du ser på skærmen.

Manuskriptforfatter, tekstforfatter, sangskriver, blogger, folk der skriver taler eller shows for andre folk. Der er nok af muligheder at vælge imellem hvis du har ordet i din magt og pennen (eller tastaturet) som dit sværd.

Ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Forbes står de 12 bedst sælgende forfattere for en samlet indtjening på 1,8 milliarder kroner.

Et af de prominente navne er blandt andet George R. R. Martin, som har skrevet A song of Ice and Fire, som er blevet filmatiseret til Game of Thrones. Den store serie-succes har været med til at skyde bogsalget i vejret for forfatteren, som sidste år tjente ca. 64 millioner kroner på denne serie.

En anden af de seneste succesrige forfattere er E. L. James, som har skrevet den erotiske roman Fifty Shades of Grey. Der er mange om buddet i kategorien af erotiske bøger, der tiltaler de husmødre der savner lidt ekstra spænding i livet, men nogle forfattere har blot en evne til at ramme lige det, alle søger efter. Denne roman blev også filmatiseret og har givet forfatteren en indtjening sidste år på ca. 94 millioner kroner.

Udover seriefans og husmødre, så skal man ikke kimse af den målgruppe af yngre læsere, som står for mange af de bøger der bliver læst i verden. De elsker eventyr og science fiction og derfor har Harry Potters mor J. K. Rowling også fået en 3. plads på listen over bedst indtjenende forfattere i 2015. Hun topper denne liste med 127 millioner kroner. Du kan se hele listen af de bedst sælgende forfattere her.

Det er tydeligt at det ikke spiller den store rolle om du er mand eller kvinde i forfatterbranchen, men blot om det du skriver tiltaler dine læsere og ikke mindst om det også bliver filmatiseret. For godt nok læses der stadig mange bøger, men den store masse sidder dog trofast foran skærmen og venter på næste afsnit eller film udkommer så de kan følge med i samtalen med dem der har læst bøgerne. Dog vælger de utålmodige film- og seriekiggere også at kaste sig ud i at læse bogen, hvilket er med til at sikre forfatterens fortsatte eksistens.