De billigste lejeboliger i Århus

De billigste lejeboliger i Århus

Om få måneder går jagten ind på den perfekte studiebolig for tusindvis af studerende. Og der er store forskelle på huslejeniveauet i de forskellige gader i Aarhus. i tabellerne nede i artiklen, kan du se, hvor du skal søge bolig, hvis du går efter de billigste lejelejligheder.

Find ledige studieboliger i Aarhus her.

Er det dyrt eller billigt? Det er det store spørgsmål for rigtig mange boligsøgende landet over. Men der er mange ting, der spiller ind på en boligs husleje. Ligger boligen centralt, er den som regel lidt dyrere, men er man villig til at bo lidt udenfor centrum, kan man ofte spare lidt på huslejen. Skal boligen være ny - eller må den gerne være af ældre dato og lidt mere slidt? Stor eller lille?

Der er mange ting at tage stilling til, når man som boligsøgende er på jagt efter drømmeboligen.

Nye tal fra BoligPortal.dk, Danmarks største markedsplads for lejeboliger, fortæller dig her, hvor du skal søge bolig, hvis du går efter at komme til at bo i en af Aarhus' billigste gader. Der er to forskellige måder, du kan måle din husleje på. Enten ved blot at se på huslejen rent eller også ved at regne den gennemsnitlige kvadratmeterpris ud.

Billigste gader i Århus - målt på huslejeFoto: Boligportal.dk

"Det er to ret forskellige måder at gøre huslejen op på; enten fokuserer man udelukkende på, hvad den koster uanset størrelsen, eller også er der taget højde for, hvor stor lejligheden er. Altså mere hvor meget man reelt får for sine husleje-kroner," siger Henrik Løvig, administrerende direktør i BoligPortal.dk.

Billigste gader i Århus - målt på kvadratmeterpriserFoto: Boligportal.dk

Hvis du ønsker en billig lejlighed og er ligeglad med størrelsen, skal du flytte på Langørvej, Grøndalsvej eller Bronzealdervænget, der alle tre har en gennemsnitlig månedlig husleje på under 5.000 kroner.

Hvis du derimod er lidt mere interesseret i, hvor stor en lejlighed du får for din husleje, skal du i stedet se på kvadratmeterpriserne. Her er det Lystrupvej, Hougårdsvej og igen Grøndalsvej, der er de billigste gader i Aarhus.

Bemærkelsesværdigt er det, at Bronzealdervænget faktisk også sniger sig ind i top over de dyreste gader i Aarhus og nær omegn. Målt rent på huslejen, er Bronzealdervænget nemlig et utrolig billigt sted at bo, men man får til gengæld ikke ret mange kvadratmeter for pengene. Så på grund af både en lav husleje og en dyr kvadratmeterpris er Bronzealdervænget både et dyrt og et billigt sted at bo, alt afhængigt af hvad man vægter højest i sin boligjagt.

Kilde: TV2