Danske studerende kan stadig være med i stor designkonkurrence

Danske studerende kan stadig være med i stor designkonkurrence

Man kan stadig nå at være med i Adobe Design Achievement Awards, der slutter 22. juni.

Konkurrencen henvender sig til de bedste studerende på landets videregående uddannelser, og med konkurrencen ønsker Adobe at hylde kreativitet og ekstraordinær undervisning inden for kommunikation og design. Har du anvendt Adobe-software på nytænkende og kreativ vis, kan du stadig være med i Adobe Design Achievement Awards (ADAA) for studerende og undervisere på landets videregående uddannelser.

Sidste frist for indsendelse er 22. juni 2012, og der konkurreres i 13 kategorier, bl.a. spildesign og udvikling samt applikationsdesign og mobildesign, og med den nye ADAA-fanside på Facebook udgør sociale medier et nyt interaktivt element i konkurrencen. Adobe ønsker også at hylde de ekstraordinære undervisere, der gør en forskel i dagligdagen. Derfor er der for andet år i træk også et særligt fokus på underviserne, som kan deltage i tre kategorier.

Siden ADAA-konkurrencen blev afholdt første gang i 2001, har næsten 25.000 studerende fra 73 lande deltaget, med en rekord i 2011 på 4.600 indsendte projekter. Det er gratis at deltage, og både studerende og undervisere på landets videregående uddannelser kan deltage. Projekterne i ADAA 2012 vil blive bedømt af et panel af internationale designeksperter.

Deadline for deltagelse i konkurrencen er den 22. juni 2012. De, der går videre til semifinalen, vil blive informeret i løbet af sommeren, og i oktober inviteres alle finalisterne til ADAA award-ceremonien i Los Angeles i Californien, hvor vinderne vil blive kåret og få overrakt præmierne, der både omfatter Adobe-software og pengepræmier.

”Adobe Design Achievement Awards byder på projekter lavet af de mest innovative studerende i hele verden. Vi er privilegerede over at kunne levere de værktøjer, de unge talenter har brug for til at designe banebrydende projekter og vise, hvordan digital teknologi ændrer den kreative verden,” siger Kati Rinne, der er marketingansvarlig for Education hos Adobe. ADAA kan blive et karrierespringbræt Icograda (International Council of Graphic Design Associations) er for fjerde gang i træk Adobes samarbejdspartner i opsætningen af ADAA og ser frem til konkurrencen. ”Hos Icograda værdsætter vi det stærke partnerskab, vi har haft med Adobe i de sidste tre år. Vores mål for dette års konkurrence er at hjælpe Adobe med at skabe opmærksomhed omkring konkurrencen inden for de områder, hvor den endnu ikke er kendt, og at øge deltagelsen i vores eget netværk,” udtaler Leimei Julia Chiu, direktør hos Icograda.

Tidligere vindere af ADAA har siden startet succesfulde karrierer inden for design og ser i dag tilbage på konkurrencen som det første skridt på vejen. Den talentfulde designer Sean Chang fra Taiwan vandt i 2011 ADAA-prisen for bedste printdesign og giver følgende råd til dette års deltagere: ”Tænk stort, og tænk uden for boksen. Påvirk din omverden positivt, og vær sikker på, at dit design fortæller en historie.”

For mere detaljeret information om ADAA vedrørende deltagelse, guidelines, deadline, kategorier og meget mere, besøg www.adobeawards.com. Studerende og undervisere kan ligeledes oploade projekter på hjemmesiden og se vindere fra tidligere år i ADAA-galleriet.

Om Adobe Systems

Adobe ændrer verden igennem digitale oplevelser. For mere information, besøg www.adobe.com

Om Icograda

Icograda (International Council of Graphic Design Associations) er en sammenslutning af verdens professionelle designere. Icograda er etableret i 1963 og arbejder for at udbrede kendskabet til kommunikationsdesigneres vigtige rolle i samfundet. For mere information, besøg www.icograda.org.