DIAGEO Reserve World Class i Danmark for første gang

DIAGEO Reserve World Class i Danmark for første gang

De bedste bartendere i Danmark er blevet håndplukket til at deltage i verdens mest prestigefyldte bartenderkonkurrence DIAGEO Reserve World Class. Vinderne får chancen for at dyste mod nogle af de bedste bartendere i verden ved den globale finale i Rio i juli 2012.

Diageo Reserve World Class betragtes som den højest profilerede konkurrence af sin art i bartendermiljøet. Programmet varer et år og er med til at løfte bartendernes niveau ved at udfordre deres smagsforståelse, udvikle deres kreative evner og løfte deres kendskab til eksklusiv spiritus.

Den danske finale finder sted den 17. april og spænder over en hel dags kombineret masterclass og konkurrence, hvor bartenderne vil modtage undervisning fra nogle af de dygtigste bartendere i verden i cocktail-trends, smagskombinationer og eksklusive spiritussorter.

Deltagerne bedømmes på deres kreativitet, teknik og evne til at smagssammensætte cocktails. De tre dygtigste bartendere går videre til den vesteuropæiske semifinale i London den 29.- 30. maj, hvor de skal kæmpe om en plads i finalen i Rio de Janeiro i juli 2012.

Juryen består af Tim Vollerslev – anerkendt vinekspert og sommelier, kendt fra Go’Morgen Danmark, vinanmelder for flere store dagblade og jurymedlem for Chaîne des Rôtisseurs verdensmesterskaber for sommeliers.

Salvaratore Calabrese – verdensberømt brancheekspert og en af verdens bedste bartendere. Salvatore har modtaget utallige priser for sit bidrag til branchen, herunder Spirits Personality of the Year i 2009 og Class Awards 2011 – Outstanding Achievement to the Industry.

Andy Pearsson – beskrives som drinks-branchens Jamie Oliver med mange flotte priser på sit resume. Andy Pearsson er kåret som en af de 100 vigtigste personligheder for udviklingen af bar-industrien i London. ”World Class er en enestående mulighed for Danmarks talentfulde bartendere.

Konkurrencen skærper bartendernes faglige og kunstneriske talent og sikrer, at de udvikler sig til internationalt niveau. Danmark har allerede verdens bedste kok og verdens bedste restaurant. Tænk hvis vi i Danmark også har verdens bedste bartender?

Det er slet ikke en umulig drøm, når man ser niveauet hos de nominerede bartendere, der har kvalificeret sig til den nationale World Class finale. Det bliver et meget spændende forløb, og jeg er utroligt stolt over at være udtaget til et dommerpanel med så anerkendte internationale navne,” siger Tim Vollerslev, vinekspert og sommelier.