Cykling for begyndere: Kom godt i gang på sadlen

Cykling for begyndere: Kom godt i gang på sadlen

Annonce:

Udefra kan cykelsporten se utroligt simpel ud. Det er jo bare at sætte sig op i sadlen. Måske er du på den helt anden side og tænker, at det er en gear-tung sport, der kræver masser af research og helt nyt tøj. Hvis du er i tvivl om, hvilken cykel du skal have, er du landet det helt rigtige sted. Vores eksperter her hos Bikester.dk har skrevet denne artikel til alle, der er nye i cykelsporten. Lær mere om de forskellige former for cykling, samt hvilke cykler du bør gå efter afhængigt af behov. Læs med og kom et skridt nærmere på den frihed, bevægelse og adrenalin, cyklingen har at byde på.

Sådan vælger du den rigtige cykel i hverdagen

Du kan selvfølgeligt ikke gå i gang, før du har fingrene i den rigtige cykel. Bikester.dk guider dig gennem de vigtigste faktorer, når du skal vælge en ny cykel. Først og fremmest skal du tænke på, hvilket formål cyklen skal tjene i hverdagen. Hvis du er på jagt efter et grønnere alternativ til bilen, er bycyklen den helt rigtige model. Denne klassiske cykel er designet til daglig transport i asfalteret og mere jævnt terræn. Den er typisk designet til urban transport, hvorfor du oftest finder modeller, der støtter en opret position i sadlen.

Sadlerne er brede og affjedrede, så du kan komme komfortabelt fra A til B. Bycyklen fås med og uden kurv samt et stort udvalg af farver og stel-designs. Skal cyklen kunne transportere børn, dagligvarer, venner eller masser af grej, er ladcyklen perfekt for dig. Modeller med den klassiske boks foran fås med indbygget sæde og sele til børn samt helt eller delvist aftagelige sider for lettere ind- og udstigning. Skal du primært transportere større genstande, kan du vælge den ikoniske Long John-model.

Ekstra fart over feltet med en elcykel

Selv hvis din daglige motion fås i sadlen, går du med en elcykel ikke på kompromis med hverken den høje puls eller komfort. Du kan stadig få godt med sved på panden, for det eneste du sparer er tid. Elcyklen giver dig et ekstra skub og højere fart, hvilket betyder, at du hurtigere kommer frem til destinationen. Med den ekstra support er elcyklen den perfekte kompagnon ud i det blå, fordi du kommer længere og lettere frem. Både by- og ladcykler fås med elektrisk motor. Klik her for at finde et stort og bredt udvalg af elcykler til både store og små.

Test dine grænser i den grønne natur

Hvis du ønsker en cykel til eventyr, sport og motion, er det ikke din bycykel, du skal tage med. Der findes en bred vifte af cykler designet specifikt til forskellige former for bevægelse i det fri. Drømmer du om cykling på de lange landeveje? Så er det landevejscyklen, du skal se efter. Som navnet indikerer, er netop denne type designet til de lange, lige landeveje. Selv om alle cykler kan tage dig langs de asfalterede veje, er landevejscyklen optimeret til at gøre de lige strækninger så behagelige og effektive som muligt. Dette opnås gennem smallere dæk, lette komponenter og et slankt steldesign.

Landevejscyklen er den mest aerodynamiske cykel på markedet, og den er designet til fart over feltet. Er dine ambitioner rettet mere mod de mudrede og ujævne terræner, er en mountainbike svaret. Denne type cykel kommer med et bredere stel, der er optimeret til at tage imod stød og slag. I modsætning til landevejscyklens glatte og slanke hjul, har en mountainbike en brede profil og tykkere, knubrede dæk. Det har den for at styrke kontakten med underlaget, selv når det er vådt og glat.

Den perfekte all-round eventyrcykel

Som helt ny i cykelsportens verden kan det være svært at finde ud af, om du skal give dig i kast med landevejscykling eller mountainbiking. Her kan Hybridcyklen måske være din løsning. Denne model er en sammensmeltning mellem en mountainbike og en landevejscykel, hvorfor den kan holde dig kørende på både asfalt og off-road terræn. Med denne model er der ingen grænser for, hvor din tur skal gå hen. Cyklens alsidighed gør den til en optimal helårscykel, hvor du får det bedste af begge verdener. Er du på det stadie, hvor du endnu ikke har fundet din favorit-cykelsport? Eller vil du bare altid være klar til at følge dagens flow? Så er en hybridcykel det rette sted at starte. Du finder et stort udvalg af alsidige jernheste til cykling hos Bikester.dk.