Cruise ned ad autobahn - uden fartgrænser!

Cruise ned ad autobahn - uden fartgrænser!

Annonce

Skal du på bilferie ned gennem Europa, kommer du næppe udenom den tyske autobahn. Derfor kan det være en god idé at leje en god bil i Flensborg. Så er du nemlig rigtig godt på vej til en ferie med både høj fart og højt humør.

Hvorfor leje bil i Flensborg?

Flensborg er en af de nordligste tyske byer, og den ligger næsten helt oppe ved den sønderjyske grænse. Det vil sige, at det er nemt at tage offentlig transport hertil for eksempel fra København eller nogle af de andre større, danske byer. Her kan du leje en billig autobahncruiser i Flensburg, så du kan komme godt i gang med din ferie. 

Du kan naturligvis vælge at køre videre ned gennem Europa med tog og bus, men dette vil blive en længere rejse. Vil du gerne have mulighed for selv at bestemme, hvornår du kan strække benene, samt hvor I skal holde ind for natten, er en lejebil altså en god løsning. Hvis du er studerende, er der dog visse ting, som du må holde for øje, inden du finder din lejebil.

Billeje for unge chauffører

I de fleste tilfælde vil du blive kategoriseret som en såkaldt "ung chauffør", hvis du lejer bil, når du er under 25 år. Typisk vil dette betyde, at du skal betale et ekstra gebyr. Prisen på dette gebyr kan variere fra selskab til selskab, men vær opmærksom på, at man også betaler mere, hvis man skal have tilladelse til, at en ekstra fører ligeledes kører bilen. Er I begge under 25 år, skal der altså betales to gebyrer for "ung chauffør".

Det er desuden forskelligt fra land til land, hvad minimumskravet er for alderen af føreren. I Tyskland ligger minimumsalderen på 18 år, men kører I ned gennem Europa, bør du være opmærksom på, at du også er gammel nok til at køre i en lejebil i de pågældende lande i kører i. Derudover kan der gælder regler for, hvor lang tid, du skal have haft dit kørekort. Udstedelsensdatoen af dit kørekort er i denne situation meget relevant.

Hvilke biler kan man leje som ung fører?

Er du under 25 år, kan du godt opleve, at der er visse bilkategorier, som du ikke kan få lov til at leje for. Inden for sportsvogne og luksusbiler kan udvalget for eksempel være begrænset eller helt lukket af for unge chauffører. 

Desuden bør du være opmærksom på, at din alder ligeledes kan have betydning for de forsikringer, som du skal tegne. Sandsynligvis skal din far eksempelvis betale mindre for sine forsikringer, end du skal. 

Reglerne på autobahnen

Selvom det muligvis godt kan blive en udfordring for dig at leje en bil, hvis du er under 25 år, kan det dog godt lade sig gøre. Er du først kommet så langt, er det vigtigt, at du kender til reglerne på den tyske motorvej - autobahnen. På omkring halvdelen af autobahnen er der ingen hastighedsgrænser. Det betyder, at du må køre så hurtigt, som du har lyst til. 

På trods af at der ikke er nogle hastighedsgrænser anbefales det dog, at du højest kører med en hastighed på 130 km/t. Bliver du involveret i et trafikuheld på en af strækningerne uden hastighedsgrænse, skal du kunne bevise, at det ikke var den høje fart, der var skyld i ulykken, hvis du kørte over 130 km/t.

Husk at stoppe op!

Selvom du måske har et mål om at nå ned til det sydlige Europa, er det også en rigtig god idé at foretage nogle stop på vejen. Dels fordi hjernen og kroppen har brug for en pause fra at køre, men også fordi, at der findes mange charmerende, tyske byer, der bestemt er et besøg værd.