Computer til studiebrug: hvad skal du være opmærksom på?

Computer til studiebrug: hvad skal du være opmærksom på?

Studietid er computertid. En ordentlig computer gør det ofte nemmere, enklere og måske endda hurtigere at klare studierne. Uanset om du skal starte på et nyt studie, er startet eller næsten er færdig, kommer du måske til at mangle en ny computer, der fungerer til studiebrug. Og hvilken model, type og mærke skal du vælge? Der er rigtig mange muligheder, når det kommer til bærbare computere, og det kan være svært at gennemskue, hvilken computer der passer bedst til lige netop dit behov. Er du også ved at fare vild i junglen af bærbare computere, og ved du ikke helt, hvad du skal kigge efter i jagten på den rigtige? Så læs med her, hvor du får et par gode tips til ting, du skal overveje, når du skal købe ny computer til studiebrug.

Hvor stort er dit behov?

Skal du investere i en bærbar computer, eller kan dit behov måske dækkes af en tablet med tastatur? En alternativ løsning kan også være en Google Chrome computer. Valget afhænger af, hvor mange skriveopgaver du har, samt hvad du bruger din computer til udenfor skoletiden.

Vægten er vigtig

Computerens vægt virker måske umiddelbart som en mindre vigtig detalje, når du er på jagt efter en ny computer. Dog kan en tung computer hurtigt blive irriterende at have i tasken, når du skal bevæge dig rundt. Der findes utrolig mange computere, som ikke vejer mere end de 2 kg, hvilket er den anbefalede maksimum vægt til studiecomputere. Nogle eksempler på computere til studiebrug, der ikke vejer det store, kan du se her. I forlængelse heraf er det også en rigtig god ide at overveje, hvor stor en skærm du ønsker. Den optimale skærmstørrelse for en computer til studiebrug er som hovedregel 10-13”. Hvis man holder sig til denne lille regel, er det også nemmere at holde vægten på computeren nede.

Kan den holde strøm?

Findes der noget værre end en computer, der ikke kan holde strøm? Nej! Batteritiden på computeren er virkelig vigtig, når man er på jagt efter en ny. Batterikapaciteten er blevet forbedret betydeligt de seneste år, og derfor er det nemmere at finde en ny computer, der kan holde på strømmen. På den måde slipper du for hele tiden at skulle være i nærheden af en stikkontakt.

Mac eller PC?

Apples macbook er blevet utrolig populære som studiecomputer. Dette skyldes ikke nødvendigvis, at Apples computere er de bedste til formålet. Nogle kan bedst lide styresystemet i Apples computere, mens andre er mere til Windows styresystemet. Det er altså en smagssag, og hvis man udelukkende ser på, hvilken computer der er bedst til studiebrug, kan man ikke sige, at den ene er bedre end den anden. Vælg ud fra det styresystem, der passer bedst til dig!