Coaching: En anderledes uddannelse med mange muligheder

Coaching: En anderledes uddannelse med mange muligheder

I dag findes der et hav af forskellige uddannelser, og mulighederne er mange for at uddanne sig til lige præcis det, man har lyst til. Men det kan for mange unge mennesker være svært at navigere i, og for de fleste medfører valget af uddannelse mange overvejelser og bekymringer omkring, hvad der er det bedste valg. For hvordan ved man egentlig, hvad man har lyst til at lave resten af livet?

Rigtig mange vælger at starte på universitetet eller tage en professionsbachelor, men lyder det ikke helt som noget for dig, kan du med fordel læse med her, når vi præsenterer dig for en anden type af uddannelse: Coaching.

 

Jobbet som coach

Coaching er en samtaleform, der går ud på, at coachen skal hjælpe en eller flere personer med at skabe forandringer i deres liv.  Det kan være at sætte og nå bestemte mål, ændre uhensigtsmæssige livsmønstre eller at skabe klarhed over og løsninger på problemstillinger i livet. Igennem bestemte værktøjer og avancerede spørgeteknikker hjælper coachen mennesker til et bedre liv med flere opnåede mål og større tilfredshed.

 

Tankegangen bag coaching

Tankegangen bag coaching er, at personen der ønsker hjælp selv har svarene på problemstillingerne. Men disse svar kan være svære at få øje på, og derfor er det coachens opgave at stille de rette spørgsmål, så personen der ønsker hjælp bliver bevidst om, hvad han/hun egentlig vil. Desuden skal coachen igennem de rette spørgsmål anskueliggøre, hvilke udfordringer der står i vejen for at nå de ønskede mål.

 

Mange muligheder indenfor coaching

Arbejdet som coach spænder bredt, og du kan både arbejde med at coache folk i deres privatliv, sportsverdenen eller erhvervslivet. Alt efter hvilket felt, du ønsker at beskæftige dig med, findes der forskellige coachuddannelsesforløb og kurser, der er specialiseret inde for det pågældende område, og varigheden af uddannelsen afhænger af, hvad du ønsker. Det er altså en type af uddannelse, du selv kan designe lige efter dine interesseområder, og derudover er det rig mulighed for at videreudvikle dine coachevner i forskellige retninger igennem de mange forløb og kurser.

ICF-certificering er vigtig

Overvejer du denne type af uddannelse, skal du være opmærksom på, at ”coach” ikke er en beskyttet titel, og når du skal vælge uddannelsessted, er det derfor en god idé at undersøge, om stedet er ICF-certificeret. ICF står for International Coach Federation, som er en international organisation, der certificerer coaching for privatpersoner, industri-og forretningsvirksomheder.

Lyder denne uddannelse som noget for dig, kan du besøge Mindjuice.com, hvor du kan læse meget mere om de forskellige uddannelsesforløb og kurser.