Business Intelligence – en sikker jobhavn i fremtiden

Business Intelligence – en sikker jobhavn i fremtiden

Hvis du overvejer, hvilken karriereretning du skal gå i, så bør du have med i tankerne, hvor der er jobmuligheder i fremtiden. Nogle brancher vokser hvert år, og Business Intelligence er et af de steder, hvor der hele tiden skabes flere og flere arbejdspladser. Læs med her og få svaret på, hvad du kan arbejde med.

Når studentereksamen er overstået, begynder tankerne ofte at lede hen på, hvilken karriereretning man gerne vil tage. Her kan det ofte være en god idé at undersøge, hvordan udviklingen har været, og hvordan fremtiden vil se ud i de forskellige brancher. Hvis man gerne vil sikre sig, at der er gode jobmuligheder, når man har taget sin uddannelse, så kan Business Intelligence være et område, hvor der vil være mange forskellige jobtyper.

Udviklingen på området har været stor i de senere år, og alt tyder på, at det vil fortsætte i fremtiden. BI handler om at udnytte data bedst muligt, så man har det bedste grundlag for at træffe beslutninger i virksomheden, og der ansættes hvert år flere og flere, som arbejder med disse data for forskellige niveauer. Her er nogle af de muligheder, man kan overveje, hvis man gerne vil arbejde inden for Business Intelligence.

Klik her og læs meget mere om, hvordan du arbejder med og udnytter data.

Indsamling af data

Hvis man har interesse i at lave undersøgelser om forbrugerne, medarbejderne eller virksomhedens drift, så kan det være et spændende valg at blive dataindsamler. En dataindsamler arbejder på at finde oplysninger om forskellige forhold, som kan have relevans for virksomheden. Det kan fx være kundernes adfærd og købevaner, som kan bruges til at lave en mere præcis og målrettet markedsføring fremadrettet. Det kan også handle om interne forhold, som fx kvaliteten af kundeservicen eller medarbejdernes tilfredshed. Det kan ofte bruges til at forbedre effektiviteten eller give mere tilfredse medarbejderne, som dermed også vil skabe større værdi for virksomheden.

Analyse af data

Indsamlede data er sjældent brugbare, hvis man ikke har evnerne til at udfolde dem og analysere på dem. En dataanalytiker arbejder med at finde sammenhænge, årsager og tendenser i de data, som er blevet indsamlet, og her er BI-løsninger et effektivt værktøj til at skabe overblik og sammenligne forskellige forhold. En dataanalytiker skaber stor værdi i en virksomhed, fordi det giver afgørende resultater, som måske ikke har været åbenlyse tidligere.

Udvikling af systemerne

Der kan også være jobs at hente, hvis man gerne vil arbejde med udvikling af de komplekse BI-systemer. Som udvikler vil man være helt nede i detaljerne i programmet, hvor man kigger på eventuelle fejl eller mangler, som kan kontrolleres og forbedres. Programudviklere har typisk taget en IT-uddannelse af en slags, og det vil give forudsætningerne for at gøre BI-programmerne endnu stærkere og mere effektive.

Bruge resultaterne

Når analytikerne har fremvist resultaterne, skal disse selvfølgelig bruges fremadrettet. Derfor har mange virksomheder folk ansat til at undersøge, hvordan dataresultaterne kan bruges aktivt for at forbedre virksomheden. Det kan være i produktionen, markedsføringen eller noget helt tredje.

Find flere business nyheder på https://business24.dk